Ρόδος: Η κακοκαιρία κρατάει ...αρόδου το Blue Star 2

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε διάφορα μέρη της. Και η νησιωτική Ελλάδα είνα ικαι πάλι στο επίκεντρο... Πτήση της Αegean (ΟΑ 204) με προορισμό τη Ρόδο δεν κατάφερε να προσγειωθεί και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα. Μάλιστα, το αεροσκάφος έκανε τρεις προσπάθειες για προσγείωση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», αλλά χωρίς επιτυχία. Όπως ήταν αναμενόμενο το συμβάν ταλαιπώρησε δεκάδες επιβάτες, οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, απ όπου και θα επιστρέψουν στον προορισμό τους με ευθύνη της εταιρείας..  

Και όταν οι άνεμοι πνέουν από νότια κατεύθυνση, η κατάσταση δεν είναι και η πιο όμορφη και για τα πλοία.. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και αρκετή ώρα, το Blue Star 2 βρίσκεται έξω από το λιμάνι στα ανοιχτά και περιμένει.. Εχει αποτύχει να δέσει στο λιμάνι, και είναι σε κατάσταση αναμονής ώστε να προσεγγίσει το λιμάνι του "σμαραγδένιου νησιού" με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Προέρχεται από το συνηθισμένο του δρομολόγιο ήτοι Πειραιάς - Σύρος - Πάτμος - Κάρπαθος, Κως - Λερος και σε αναμονή για άφιξη στην Ρόδο... 

Επισημαίνεται ότι από τα ξημερώματα σε ολόκληρο σχεδόν το νησί επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και αυξημένοι άνεμοι. Το γεγονός έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και τις εθελοντικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η rodiaki καταγράφονται προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από τα νησιά μας.

Σοβαρά προβλήματα έχουν υπάρξει ήδη στα χωριά Κάλαθος, Πυλώνα, Λάρδος, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και μέσα στους οικισμούς, λόγω υπερχείλισης των χειμάρρων.

Από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα, αρκετές περιοχές του νησιού μας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, όπως Κολύμπια, Φαληράκι, Αρχάγγελος, Πυλώνα, Κρεμαστή, Έμπωνα κ.α. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές επανήλθε, ωστόσο σε κάποιες άλλες συνεχίζονται οι διακοπές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News