Σάμος: Ελευση 200 προσφύγων τις τελευταίες 48 ώρες (!!!)

Οι ..πύλες έχουν ανοίξει για τα καλά όσον αφορά τη ροή μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα ... Και από το Σάββατο το πρωί έως σήμερα έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 200 μετανάστες στη Σάμο μέσα σε 48 ώρες. Ειδικότερα επιτυχής ήταν η πρωινή επιχείρηση εντοπισμού λέμβου με περίπου 50 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Σάμου από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σκάφος Frontex και ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας ενώ στην περιοχή έσπευσε και Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ΛΣ. 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ) αποφασίστηκε να μην γίνει μετεπιβίβαση των μεταναστών σε άλλα σκάφη και επελέγη η διαδικασία της ρυμούλκησης προς το Καρλόβασι από σκάφος της Frontex και συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα επιβάτη της λέμβου που επικοινώνησε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον εντοπισμό και τη διάσωση 25 αλλοδαπών προέβη, πλωτό σκάφος δύναμης Frontex, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία'.  Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Πράσσο» Σάμου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με τους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου. Ακόμη το πλήρωμα σκάφους Frontex διέσωσε το πρωί της Κυριακής 59 πρόσφυγες και πάλι στην περιοχή «Πράσσο».

To Σάββατο το πρωί το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού προχώρησε στον εντοπισμό και διάσωση 49 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Καρλοβασίου Σάμου ενώ την ίδια ημέρα σκάφος Frontex διέσωσε 62 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε λέμβο ίδια θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από 07.00 της 30/03/2018 έως 07.00 της 02/04/2018 διεσώθησαν 353 πρόσφυγες - μετανάστες σε επτά περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News