Σάμος: Εντοπίστηκαν 48 πρόσφυγες σε βόρεια ακτή του νησιού

Σε παραλία του Αγ.Κωνσταντίνου, βόρεια της Σάμου, εντοπίστηκαν από όχημα του Λιμενικού Σώματος, οι 48 πρόσφυγες που επέβαιναν σε λέμβο και ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού τους από σκάφη της Frontex στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα οδηγηθούν οι πρόσφυγες 

Παράλληλα τη Παρασκευή και Σάββατο είχαμε μίνι θρίλερ με τέσσερις συνολικά (σε δυάδες) πρόσφυγες που ...χάθηκαν στο δρόμο για τη Χίο ... Οπως διαβάζουμε στη σχετική σελίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά "  Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (23/08), η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά ν. Χίου.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την  περιοχή ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, διεξήχθησαν έρευνες από ξηράς, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.         

Πρωινές ώρες του Σαββάτου (24/08),  ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ευδήλου Ικαρίας για την ύπαρξη δύο (02) αλλοδαπών στην παραλία Αυλάκι Ευδήλου Ικαρίας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι οι ανωτέρω είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από κωπήλατη λέμβο στην ακτή. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ,  στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για περαιτέρω εξετάσεις, απ' ὀπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.