Σαντορίνη: Αεροδιακομιδή προς Κρήτη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Στην Κρήτη έφτασε, περίπου, στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος - τύπος Gulfstream V - το οποίο μετέφερε έναν ασθενή. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 59 ετών, ο οποίος υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος ήρθε στην Κρήτη από τη Σαντορίνη.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» βρισκόταν από την πρώτη στιγμή ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διασώστες, προκειμένου να παραλάβουν τον ασθενή και να τον μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του VIP αεροσκάφους κατεύθυνε το Gulfstream στο νησί της Κω όπου βρισκόταν ακόμη ένας άντρας 68 ετών που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης ο οποίος μεταφέρθηκε στη βάση της Ελευσίνας και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας για νοσηλεία...

Η ενεργοποίησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους έγινε λόγω αιφνίδιας βλάβης σε μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 που βρισκόταν εν πτήσει προς τη Σαντορίνη....  Σημειώνεται πως οι αεροδιακομιδές ασθενών με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος - είναι συχνές, ωστόσο σπάνιες στην Κρήτη - πραγματοποιούνται όταν πρόκειται για σοβαρά περιστατικά και δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα εναέρια μέσα μεταφοράς.

Πηγή: neakriti.gr