Σαντορίνη: Αίτημα Επάρχου Δαρζέντα για ακτοπλοϊκά ζητήματα

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Γιάννη Πλακιωτάκη με θέμα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα νησιά της Επαρχίας Θήρας έστειλε ο Έπαρχος Θήρας κος Χαράλαμπος Δαρζέντας, σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησής τους, παρόντων και των δημάρχων της Φολεγάνδρου, της Σικίνου, της Ίου και της Ανάφης. Τι ζητάει; τακτική σύνδεση με Σύρο και Πειραιά, βελτίωση των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, αναβάθμιση της γραμμής προς Ανάφη, καθημερινό πέρασμα από Ιο και βέβαια μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαντορίνης με την Κρήτη, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αναλυτικά η επιστολή του κου Δαρζέντα αναφέρει: 

“Κύριε υπουργέ..... Μετά από τη συνάντηση μας στο υπουργείο, με τη συμμετοχή των δημάρχων των νησιών της επαρχίας Θήρας και την δέσμευσή μας ότι γρήγορα θα σας αποστείλουμε τις προτάσεις μας εγγράφως, αιτούμαστε τα εξής:

1) τακτική διασύνδεση των νησιών της επαρχίας Θήρας με τη Σύρο και τον Πειραιά.

2) όσον αφορά την ενδοεπικοινωνία των νησιών της επαρχίας Θήρας η πρόταση μας είναι η εξής: τέσσερα δρομολόγια την Εβδομάδα από Σαντορίνη για Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο και επιστροφή. Τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα από Σαντορίνη για Ανάφη και επιστροφή. Τα δρομολόγια θα καθορίζονται σε συνεννόηση με την εταιρεία που θα αναλάβει τη γραμμή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Ο χώρος φόρτωσης των οχημάτων να είναι 200 m² περίπου εκ των οποίων τα 100 να είναι για φορτηγά. Ικανότητα μεταφοράς κατά τους χειμερινούς μήνες 100 επιβατών και τους καλοκαιρινούς μήνες 180 επιβατών.

3) Καθημερινό πέρασμα του Blue Star από την Ιό.

4) Διασύνδεση με Sea Jet κατά τους καλοκαιρινούς μήνες της Σικίνου με άλλα νησιά.

5) Διασύνδεση μια φορά την εβδομάδα της Θηρασίας με Πειραιά.

6) Έγκαιρη ανάρτηση όλων των δρομολογίων για τον καλύτερο προγραμματισμό των κατοίκων και των επισκεπτών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και την αγάπη σας για τα νησιά μας και αναμένουμε θετικά αποτελέσματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News