Σαντορίνη: Από την αεροπορία η σίτιση των εκπαιδευτικών

Δεν ξέρουμε εάν είναι και η καλύτερη είδηση με τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί… Η ουσία είναι ότι δίνεται λύση στο θέμα της σίτισης των εκπαιδευτικών στα νησιά με επίκεντρο την Σαντορίνη. Που είναι το παράξενο; Ότι αναλαμβάνει την συγκεκριμένη δράση η Πολεμική Αεροπορία. Κι αυτό είναι ένα θέμα από τη στιγμή που οι Ενοπλες Δυνάμεις με χαρακτηριστική  ευκολία απαξιώνονται για το ρόλο τους αλλά όταν είναι για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, είναι οι πρώτοι που δραστηριοποιούνται… 

Και; Όπως διαβάζουμε, την σίτιση των εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης της Σαντορίνης θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η σίτιση θα γίνεται στη Λέσχη Σαντορίνης που εδρεύει στο Αεροπορικό Απόσπασμα του νησιού, στο αεροδρόμιο.

Η πρωτοβουλία για τη σίτιση των αναπληρωτών στο αεροπορικό απόσπασμα Σαντορίνης προέκυψε σε συνέχεια των  επαφών και συζητήσεων του Δημάρχου Θήρας με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας, όπου είχαν αναφερθεί εκτενώς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί του νησιού. Ο συντονισμός της ενέργειας θα γίνει από τον Δήμο Θήρας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν σύντομα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα (Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & ΕΛΜΕ Θήρας).