Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣαντορίνη: Ασφαλής προορισμός και το σχέδιο για καλύτερη δυνατή αστυνόμευση

Σαντορίνη: Ασφαλής προορισμός και το σχέδιο για καλύτερη δυνατή αστυνόμευση

|

Αυτό είναι το μοντέλο Αστυνόμευσης που αναμένεται να λειτουργήσει στη Σαντορίνη ώστε να αισθανθούν πολίτες και επισκέπτες μεγαλύτερη ασφάλεια στη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί των Κυκλάδων 

Νωρίς το πρωί σήμερα είχαμε κάνει αναφορά στη συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη 23 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και το επιτελείο της Αστυνομίας με επικεφαλής τον Μιχάλη Καραμαλάκη… Και η είδηση είχε γίνει γνωστή μέσω του ίδιου του Δημάρχου με ανάρτησή του στα social media όπου μιλούσε για δημιουργία υποδιεύθυνσης στη Σαντορίνη με 130 αστυνομικούς σε ένα πρωτόγνωρο μοντέλος αστυνόμευσης που θα εγγυάται την ασφάλεια στο νησί. Και ο κος Σιγάλας είχε σημειώσει ” Μετά την εισήγηση του κ. Υπουργού για “fast track” δημιουργία αυτόνομης Υποδιεύθυνσης στη Σαντορίνη, με την πρόσθεση 10 έμπειρων αξιωματικών και 80 αστυνομικών και ειδικών φρουρών σε ένα νέο χώρο, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιου, με την ταυτόχρονη στήριξη του Δήμου θήρας και των επιχειρηματιών μας..!!”

Ε πριν από λίγο έγιναν γνωστό περισσότερες λεπτομέρεις μέσω δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Θήρας και με τίτλο “Σαντορίνη, ένας ασφαλής προορισμός”... Τι αναφέρει; “Η άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και θα εγγυηθεί την τήρηση της νομιμότητας, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, συμφωνήθηκε μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Δημάρχου Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού μετά από πρόσκλησή του, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου το απόγευμα, με παρούσα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ολόκληρο το χρόνο, η Σαντορίνη στον τομέα της αστυνόμευσης, κατέθεσε τις προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής και δήλωσε την αποφασιστικότητα και τη βούλησή του για συμβολή του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος.

Ο Υπουργός έκανε σαφή τη βούληση του Υπουργείου του και συνολικά της Κυβέρνησης για ριζική και μόνιμη λύση του προβλήματος της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στη  Σαντορίνη και παρουσίασε το σχετικό επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά από γόνιμη ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα.

  • Το Υπουργείο προχωρεί άμεσα στην προκήρυξη για πρόσληψη 80 ειδικών φρουρών, οι οποίοι μετά από εκπαίδευσή τους  σε συγκεκριμένα αντικείμενα, τοποθετούνται όλοι ως μόνιμοι στη Σαντορίνη επιπλέον των ήδη υπηρετούντων σήμερα στο νησί. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με τον Υπουργό, τοποθετείται χρονικά εντός του καλοκαιριού του 2020.
  • Η δομή της Αστυνομίας, στην οποία θα ενταχθούν οι 80 αστυνομικοί θα λειτουργεί με την ελάχιστη γραφειοκρατία, έτσι ώστε το σύνολο σχεδόν του προσωπικού να ασχολείται αποκλειστικά με το αστυνομικό έργο επί του πεδίου.
  • Οι δέκα περίπου βαθμοφόροι αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην ιεραρχία της νέας αστυνομικής δομής της Σαντορίνης θα είναι έμπειροι και θα γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν.
  • Ο θεσμός της μετακίνησης των δόκιμων αστυνομικών στη Σαντορίνης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα συνεχίσει να ισχύει με τη διευκρίνιση ότι θα απασχολούνται και το Σαββατοκύριακο.

Ο Δήμος από την πλευρά του θα συνδράμει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των αναγκών στέγασης της νέας αστυνομικής δομής αλλά και των μόνιμων αστυνομικών που θα τοποθετηθούν στο νησί.

Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας εκ μέρους του Δήμου αλλά και των επιχειρηματιών του νησιού, προκειμένου να λειτουργήσει γρήγορα κι απρόσκοπτα η νέα αστυνομική υπηρεσία.

Η Σαντορίνη ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός πρέπει να είναι ασφαλής για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους.

Ο Δήμος εργάζεται ήδη και συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση και αυτού του στόχου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;