Σαντορίνη - ΔΕΥΑΘ: Ανησυχία και έκκληση για χρηστή κατανάλωση νερού

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη είναι η έλλειψη υποδομών. Αποτέλεσμα; Συχνά πυκνά να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ενα εξ αυτών; Η έλλειψη επάρκειας νερού που αντιμετωπίζουν και πάλι τα Φηρά.. Αυτή τη φορά λόγω έκτακτης βλάβης που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και η οποία μέχρι να αποκατασταθεί από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΘ, οδήγησε σε δραματική μείωση των αποθεμάτων νερού...

Και μπορει η ΔΕΥΑΘ να έχει μεριμνήσει για την βελτίωση και εκσυχρονισμό της αφαλάτωσης με ένα ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ.. περιλαμβάνει κατασκευή νέων έργων υδροληψίας και προμήθεια νέων μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότης παραγωγής 2.000 m3 νερού την ημέρα) αλλά μέχρι το 2020 έχουμε χρόνο... Αυτός είναι και ο λόγος που ώθησε την διοίκηση της ΔΕΥΑΘ να απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση και να περιορίσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του...

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος κος Μηνάς Καφιέρης αναφέρει:

":Η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας, σας ενημερώνει ότι τις προηγούμενες ημέρες αντιμετωπίσαμε έκτακτη βλάβη στις εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Φηρών Θήρας. Οι τεχνικοί της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια και αποκατέστησαν την βλάβη, όμως τα αποθέματα νερού στις υφιστάμενες δεξαμενές μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη επάρκειας ύδατος στα Φηρά Θήρας.Παράλληλα, οι καταναλώσεις που καταγράφονται από την υπηρεσία μας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έχει προβεί στην λήψη χρηματοδότησης ύψους 3.084.000 € για την πράξη με τίτλο : «Επέκταση – Εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας», η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέων έργων υδροληψίας (έχει ήδη υπογραφή η σχετική σύμβαση ανάθεση) και την προμήθεια νέων μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότης παραγωγής 2.000 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα. Όμως τα ανωτέρω έργα θα ολοκληρωθούν και θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2020 με σκοπό την διασφάλιση των μελλοντικών αναγκών της Δ.Κ. Φηρών.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης των Φηρών και να αποφύγουμε πιθανές μελλοντικές διακοπές υδροδότησης κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση ώστε να περιορίσουν  την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του.

Η οικονομία στο νερό είναι υπόθεση όλων μας".