Σαντορίνη: Δημιουργείται Υποδιεύθυνση Αστυνομίας με 130 αστυνομικούς (!!!)

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε αναφέρει την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για δημιουργία νέας αστυνομικής διεύθυνσης στη Μύκονο με "Το παρωχημένο Αστυνομικό Τμήμα των 22 ενστόλων μετατρέπεται σε αυτόνομη Αστυνομική Υποδιεύθυνση με 150 άτομα προσωπικό, τα σημεία αιχμής και συγκέντρωσης κόσμου καλωδιώνονται με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι δόκιμοι άοπλοι αστυνομικοί που επιστρατεύονταν κάθε καλοκαίρι για να σώζουν την κατάσταση αντικαθίστανται από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, ενώ δημιουργείται και ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο. Δηλαδή μια ειδική αίθουσα όπου ο επικεφαλής αξιωματικός θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει πληροφορίες και στοιχεία, να αναλύονται δεδομένα και στις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιούνται να συμμετέχει όχι μόνο η Αστυνομία αλλά το Λιμενικό και η Πυροσβεστική".

Μάλιστα το εν λόγω project θα έχει κόστος περίπου 4 εκαττουρίων ευρώ και αναμένεται να είναι έτομο τον Μάιο και θα υπάρχει και υποστήριξη και από τους ιδιώτες... Ε κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δούμε και στη Σαντορίνη πιο γρήγορα, αφού το αρχικό πλάνο έλεγε ότι ανάλογα με την επιτυχία ή όχι της Μυκόνου θα γίνει προσπάθεια για αντίστοιχες κινήσεις σε Σαντορίνη και Πάρο... Ο Δήμαρχος Σαντορίνης λοιπόν, Αντώνης Σιγάλας, έδωσε χθες την σχετική είδηση μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας... "Δημιουργείται Αστυνομική Υποδιεύθυνση με 130 αστυνομικούς".. 

Ας δούμε τι αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε ο κος Σιγάλας "Συνοδευόμενος από τον Ακαδημαϊκό μας Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Ρούσσο και τον Επιστημονικό μου σύμβουλο κ. Παναγιώτη Ρήγα, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όλο το επιτελείο της ηγεσίας του υπουργείου, παρόντος του αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Μιχάλη Καραμαλάκη,
για το νέο project αστυνόμευσης της Σαντορίνης, που εγγυάται πλέον την ασφάλεια στο Δήμο μας.

Κατά τη συζήτηση και αφού εισηγήθηκα όλα τα προβλήματα αποτυπώνοντας τη σημερινή κατάσταση, ταυτίστηκαν οι απόψεις μας με τον κ. Υπουργό ότι αυτό, το έως σήμερα υποστελεχωμένο μοντέλο δεν μπορεί να λειτουργήσει και φέτος..!!

Μετά την εισήγηση του κ. Υπουργού για "fast track" δημιουργία αυτόνομης Υποδιεύθυνσης στη Σαντορίνη, με την πρόσθεση 10 έμπειρων αξιωματικών και 80 αστυνομικών και ειδικών φρουρών σε ένα νέο χώρο, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιου, με την ταυτόχρονη στήριξη του Δήμου θήρας και των επιχειρηματιών μας..!!

Φυσικά θα παραμείνω στην Αθήνα για να επισκεφτώ τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό δημοσιονομικής πολιτικής κ.Θόδωρο Σκυλακάκη και τον γ.γ. κ. Θάνο Πετραλιά για την έγκριση υλοποίησης του..!!" 

Μακάρι να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο... Αλλωστε είναι απαραίτητο για την καλύτερη δυνατή προστασία των πολιτών και επισκεπτών. Αν και έως τώρα υπήρχαν ζητήματα όπως αδυναμία εύρυσης καταλυμάτων τόσο για τους αστυνομικούς αλλά και χώρου για νέο αστυνομικό τμήμα...