Σαντορίνη: Ενημέρωση από το Δήμο Θήρας για το δρόμο Οίας - Αεροδρομίου

"Ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για την Σαντορίνη. Η διαδρομή Αεροδρόμιο Σαντορίνης - Οία σε 20 λεπτά είναι πλέον γεγονός !  Απο χθές, το έργο που μας βασάνισε όλους και περισσότερο βέβαια τους κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης, δόθηκε σε κυκλοφορία. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί τελικά, ο δρόμος Αεροδρόμιο Σαντορίνης - Οία δόθηκε χθές σε κυκλοφορία για να δώσει λύση στο τραγικό κυκλοφοριακό πρόβλημα του νησιού. Προχωράμε με την δουλειά μας. Μόνο με την δουλειά μας και τα αποτελέσματα. Ως φορείς χρηματοδότησης του έργου, την εγγύηση οτι το έργο αυτό θα φτάσει στην τελική του μορφή με την τεχνική επάρκεια που απαιτείται, την δίνουμε πάλι εμείς" Με τη δήλωση αυτή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος είχε χαιρετήσει την περασμένη Παρασκευή (06/07) την παράδοση ενός δρόμου που έμοιαζε ως το γεφύρι της Αρτας για τις Κυκλάδες... 

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Δήμος Δήμος είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου ανάμεσα στα άλλα χαρακτήριζε το έργο ως "μεγάλη ανάσα στα κυκλοφοριακά προβλήματα του νησιού μας». Και περιέγραφε το έργο τονίζοντας " παραδόθηκαν για χρήση τα παρακάτω τμήματα του έργου: «Βελτίωση/κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο - Φηρά -  Βουρβούλος - Οία στη Ν. Θήρα (Ν1800b)»: 
• Από την αρχή του νέου δρόμου, δηλαδή τον κόμβο της νέας οδού με την Επαρχιακή οδό Μεσαριάς - Αεροδρομίου έως εκεί που η νέα οδός διασταυρώνεται με την συνδετήρια οδό Φηρών.
• Η συνδετήρια οδός Φηρών (η κάθετος, που συνδέει τον νέο δρόμο από Αεροδρόμιο προς Οία με τα Φηρά). 
• Η Περιφερειακή οδός Φηρών (η παράλληλη οδός, κάτω από τα Φηρά). 
Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ηλεκτροφωτιστούν τα παραπάνω τμήματα.
Η  παλαιά (υφιστάμενη) οδός από Βουρβούλο  προς Οία είναι σε χρήση παράλληλα με τις τελευταίες, εναπομείνασες εργασίες βελτίωσης της οδού, που εκτελούνται σε μήκος περί τα 3,3 χιλιόμετρα. Για το τμήμα αυτό θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, καθώς επίκειται τις προσεχείς ημέρες η ολοκλήρωση της β΄ φάσης της ασφαλτόστρωσης.  
Το τμήμα του νέου δρόμου (βασική οδός από Αεροδρόμιο προς Οία) από εκεί που διασταυρώνεται με την Συνδετήρια Οδό Φηρών, δηλαδή εκεί που ο νέος δρόμος συναντά την παλαιά οδό από Βουρβούλο  προς Οία, παραμένει προσωρινά κλειστό, μέχρι την επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών β΄ φάσης ασφαλτόστρωσης και σήμανσης". και είχε ζητήσει την πρσοχή των οδηγών... 

Σήμερα, ο Δήμος Θήρας επιστρέφει Και με έγγραφό του ενημερώνει σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και ζητάει την αστυνόμευση, τον έλεγχο ορίου ταχύτητας και των λοιπών οριζόμενων από το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των τμημάτων αυτών.  Σημειώνει δε ότι στα παραπάνω τμήματα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, σήμανσης (πλην πληροφοριακών πινακίδων) και διαγράμμισης (με κίτρινο χρώμα). Στο επόμενο διάστημα επίκειται η ηλεκτροδότηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας (μη υποχρεωτικών, βάσει νομοθεσίας, για ταχύτητες έως 50χλμ/ώρα, όπως η περίπτωση μας) και υπολείπονται δευτερεύουσες, μη ουσιώδεις εργασίες εκτός οδού (πρασίνου και ολοκλήρωσης διευθέτησης όμβριων), που δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα και χρήση του έργου. Ο Δήμος Θήρας εφιστά άλλη μία φορά την προσοχή των οδηγών ως προς την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ιδιαίτερα τη συμμόρφωσή τους με τα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας.