Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣαντορίνη: Καταγγελία ακτιβιστή για ξυλοδαρμό λόγω των γαϊδουριών

Σαντορίνη: Καταγγελία ακτιβιστή για ξυλοδαρμό λόγω των γαϊδουριών

|

Θύμα ξυλοδαρμού από επιχειρηματίες στη Σαντορίνη καταγγέλλει πως έπεσε ένας ακτιβιστής από τη Νότια Αφρική – Δείτε τι αναφέρει στο σχετικό video

Kαι οι ιστορίες που έρχονται από την Σαντορίνη και με βασικό θέμα, την καλή ή κακή διαχείριση των γαϊδουριών από τους ιδιοκτήτες τους καλά κρατούν… Αυτή τη φορά όμως, έχουμε καταγγελία από ακτιβιστή που ήρθε από την Νότι Αφρική στο νησί των Κυκλάδων, σύμφωνα με την οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από επιχειρηματίες…  Εμείς πάντως ως naxospress.gr επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, μιλήσαμε με αξιωματικό Υπηρεσίας και μας τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για τέτοιο περιστατικό…. 

Και συνεχίζουμε… Ο ακτιβιστής ταξίδεψε στο νησί προκειμένου να καταγράψει την κακοποίηση των γαϊδουριών, αφού πλέον περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστά παγκοσμίως.

Με το ζήτημα μάλιστα, την κακοποίηση των γαϊδουριών, είχε ασχοληθεί και ο βρετανικός Guardian. Ο ακτιβιστής, ο Λουκ Μπάριτ, που εργάζεται στη η διεθνή Δίκτυο για τα ζώα (NFA) που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν με τα ίδια μαστίγια που χρησιμοποιούσαν και στα γαϊδούρια.

Ανατριχιαστική καταγγελία

«Με κλωτσούσαν, με χτυπούσαν με τα ίδια μαστίγια που χρησιμοποιούσαν και στα γαϊδούρια. Ηταν μία πραγματικά τρομακτική εμπειρία. Το χειρότερο είναι πως εγώ μπορεί να ξέφυγα, αλλά για τα γαϊδουράκια δεν υπάρχει διαφυγή», αναφέρει στην καταγγελία του που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του ΝFA.

«Οι ιδιοκτήτες των ζώων τα εκμεταλλεύονταν, αναγκάζοντάς τα να ανεβαίνουν επανειλημμένα σε έναν ψηλό λόφο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς φαγητό, σκιά ή νερό», σημειώνει με την σειρά της η Μιράντα Ραφ της NFA.

«Ο Μπάριτ κατέγραφε τις υποσχέσεις που αθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και οι τοπικοί αξιωματούχοι οι οποίοι είχαν δεσμευτεί πέρυσι να βελτιώσουν τις συνθήκες για τα γαϊδούρια που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τους τουρίστες στους απόκρημνους βράχους», συνέχισε χαρακτηριστικά.

Απειλές για τη ζωή του

Εν συνεχεία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα timeslive.co.za, η Ράφ περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε ο Μπάριτ, αλλά και ο οπερατέρ που ήταν μαζί του προκειμένου να καταγράψουν τις άθλιες συνθήκες μεταχείρισης των ζώων.

«Μια ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε στον Μπάριτ και τον Πολωνό οπερατέρ, ο οποίος προσπαθούσε να τραβήξει υλικό από την κακοποίηση. Αυτό εξόργισε τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών που κλώτσησαν και χτύπησαν τον Μπάριτ, οδηγώντας τον στην άκρη του βράχου απειλώντας να τον πετάξουν στον γκρεμό. Ο οπερατέρ τον έσωσε, αλλά επίσης ξυλοκοπήθηκε κατά την διάρκεια του περιστατικού».

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο για τα ζώα NFA τα γαϊδουράκια αναγκάζονται να δουλεύουν ουσιαστικά μέχρι θανάτου, αφού ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας εργάζονται προκειμένου να μεταφέρουν σκουπίδια και αγαθά σε όλο το νησί. Η επίθεση έρχεται μετά τις αποκαλύψεις της NFA για την κακομεταχείριση περίπου 100 γαϊδουριών στο νησί της Σαντορίνης πέρυσι, λέει η Ραφ. Κάθε μέρα, περισσότεροι από 16.000 τουρίστες επισκέπτονται το νησί από τα κρουαζιερόπλοια που δένουν για λίγες ώρες, και αρκετοί από αυτούς πληρώνουν αδρά για να ανέβουν στην πόλη πάνω στη ράχη ενός γαϊδουριού. «Η ντροπιαστική βαναυσότητα συνεχίζεται, παρά τις περσινές δεσμεύσεις των τοπικών αρχών, καταλήγει η Ραφ. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει και πολλά από τα ζώα υποφέρουν από χρόνιους τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και στα πλευρά», εξαιτίας της καθημερινής εκμετάλλευσής τους. 

Οπως περιγράφει πάντα το NFA η τοπική αστυνομία έχει ενημερωθεί, ωστόσο τίποτα δεν έχει αλλάξει. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tovima.gr / φωτογραφία Eurokinissi 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες