Σαντορίνη: Κλειστός ο δρόμος για Προφήτη Ηλεία - Μάχη για να μην μπει το ραντάρ

Ένταση προκλήθηκε χθές κοντά στην Ιερά Μονή του προφήτη Ηλία όταν γερανός προσπάθησε με την βοήθεια Αστυνομικής δύναμης , η οποία είχε αποκλείσει το δρόμο προς τη Μονή, να τοποθετήσει τον θόλο στο ραντάρ.
Μοναχοί και πιστοί έσπευσαν στο σημείο κι έκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους τον δρόμο προς τη Μονή, ενώ κατέρρευσε ξαφνικά μπροστά στην κάμερα, λόγω της πίεσης , ο Ηγούμενος της μονής.
Ο Γέροντας, του οποίου όπως μάθαμε η υγεία είναι εξαιρετικά εύθραυστη, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και συνήλθε.

Στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος και ο Αντιδήμαρχος κ. Καφούρος , οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στο Αστυνομικό τμήμα, στο οποίο βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα, μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής.
Στο σημείο που βρίσκεται ο γερανός παραμένει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας προκειμένου να εμποδίσει την τοποθέτηση του θόλου στο ραντάρ”.

3.jpg

Η ανακοίνωση – έκκληση για βοήθεια της Μονής Προφήτη Ηλία

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΡΑ!!!

Για ακόμα μια φορά, η Πολιτεία μέσω των εκπροσώπων της στα υψηλά κλιμάκια που μας είχαν υποσχεθεί ότι η λύση για την μεταφορά του Ραντάρ ΠΒ Κρήτης μακριά από την Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλία ήταν και δική τους επιθυμία, φάνηκε δέσμια των μικροσυμφερόντων κάποιων στρατιωτικών και εργολάβων. 

Χθές απόγευμα μυστικώς το μεγάλο γερανειοφόρο όχημα βγήκε τελευταίο από το πλοίο συνοδεία 2 περιπολικών και ανέβηκε στο όρος του Προφήτη. Ένα τηλεφώνημα ανὠνυμο (να την ευλογεί ο Χριστός μας!!!) μας ενημέρωσε για την πορεία του προς τα πάνω. Άμεσα αναλάβαμε να σας καλέσουμε και ευχαριστούμε όσους ήρθατε και όσους θα ξαναέλθετε όταν και αν θα χρειαστεί! 

Εμποδίστηκε η διέλευση του γερανού με αυτοκίνητα της Μονής μας. Ο Γέροντας με δύο πατέρες συνελήφθησαν και απολογήθηκαν για το συμβάν χθες βράδυ και τώρα αναμένουμε ΟΛΟΙ τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Οι στιγμές είναι ΚΡΙΣΙΜΕΣ για την ιστορική πορεία της Μονής μας και θέλουμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ των Σαντορινιών ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΝΑ δείξουμε ότι δεν είναι μόνο 8 καλογέρια που αντιστέκονται για το ζήτημα αυτό. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ…., ΦΟΡΕΣΤΕ ΧΟΝΤΡΑ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΑΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ και ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΑΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ να επιχειρηθεί εκ νέου ΣΗΜΕΡΑ η τοποθέτηση του ΡΑΔΙΟ ΘΟΛΟΥ. 

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ!