Σαντορίνη: Μας πήρε πάλι η βροχή... προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Το έχει τελικά η μοίρα της Σαντορίνης... Οταν βρέχει να έχουμε προβλήματα στο πανέμορφο νησί των Νότων Κυκλάδων....  Και σήμερα, η έντονη βροχόπτωση (έφτασε τα 40 χιλιοστά ενώ ο Νοέμβριος έως τώρα έχει δώσει 62 χιλιοστά και το 2019 περισσότερα από 420 όταν πέρυσι τον Νοέμβριο είχαμε 73 χιλιοστά τον Νοέμβριο και μόλις 259 όλο το έτος) δημιούργησε έντονα προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.... Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα santorinipress.gr  τα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο είναι στον  Έξω Γιαλό Φηρών, στο δρόμο του Βουρβούλου καθώς και στο λιμανάκι, στο Μονόλιθο, στην παραλία Καρτεράδου, στην Έξω Γωνιά. Συνεργεία του Δήμου βρέθηκαν στα σημεία που προαναφέρονται και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Όπως μας ενημέρωσαν ο Έπαρχος Θήρας κ. Δαρζέντας και οι Αντιδήμαρχοι κα Κίτσου και κ. Μαντούσης, η πολιτική προστασία ενεργεί εξ αρχής καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά και διαφορετικά σημεία του νησιού.

Ο δρόμος Αεροδρομίου Οίας για ακόμη μια φορά  αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά τεχνικά προβλήματα και ελλείψεις αφού όπως θα διαπιστώσετε στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί,  στον κόμβο του Καρτεράδου συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού και το σημείο είναι απροσπέλαστο. Με εντολή των αρμοδίων έσπευσαν στο σημείο οχήματα (τσάπες) του Δήμου, ενώ ο δρόμος έκλεισε.

   

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Έπαρχος Θήρας αλλά και οι Αντιδήμαρχοι, σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση αγωγού για την διοχέτευση των υδάτων όμως τις διαδικασίες πρόλαβε η δυνατή βροχή. Σε επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με τους αντιδημάρχους κα Κίτσου και κ. Μαντούση, ενημερωθήκαμε  ότι  συνεχίζονται οι εργασίες στον κόμβο του Καρτεράδου με την απάντληση των υδάτων και τη μεταφορά των φερτών υλικών.

Μέχρι τώρα τα συνεργεία του Δήμου με τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έχουν επέμβει και στο Μονόλιθο στο ύψος της ΔΕΗ, στο Βουρβούλο, στην πλατεία Καρτεράδου, όπου σε συνεργασία με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την  κατασκευή πεζοδρομίου απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά της εκσκαφής που είχαν διασκορπιστεί εκεί. Επίσης είχα κατάρρευση τοίχου στο νεκροταφείο του Βόδωνα, ενώ ένα αυτοκίνητο βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από το χώρο που είχε σταθμεύσει καθότι το πήρε το ποτάμι... 

Λόγω του σκότους, οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν νωρίς το πρωί με το πρώτο φως της μέρας, έως την πλήρη αποκατάστασή τους, κατ εντολή των αρμοδίων που έχει ήδη δοθεί.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με σημεία στα οποία έχουν σημειωθεί ζημιές