Σαντορίνη: Ο ... Προφήτης Ηλίας νίκησε, μετακομίζει το ραντάρ

Ότι δεν κατάφεραν οι πορείες και οι αντιδράσεις των κομμάτων, το πέτυχε η Μονή… Μιλάμε για την υπόθεση «Ραντάρ Σαντορίνης» όπου μετά την εντυπωσιακή αντίδραση των μοναχών της Μονής του Προφήτη Ηλία και την συμμετοχή των πιστών, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας έκανε πίσω. Και όχι απλά έκανε πίσω για λίγο αλλά προχώρησε σε στροφή και πάμε για άλλες πολιτείες. Τέτοια πολιτική ήττα, είχαμε καιρό να δούμε. Ενδεχομένως ο Προφήτης Ηλίας να έκανε το θαύμα του… 

Και η σχετική είδηση ήρθε από την ανάρτηση της ιστοσελίδας που διατηρούν οι μοναχοί της Μονής Προφήτη Ηλία (βλ thesvitis.blogspot.com) και στην οποία τονίζεται ότι «οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το ραντάρ θα πρέπει να μετεγκατασταθεί σε άλλη περιοχή και μάλιστα η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες»… 

Ας δούμε τι αναφέρεται στην σχετική ιστοσελίδα
«Έχουμε ευχάριστες εξελίξεις για το θέμα του παρακείμενου στη Μονή μας Ραντάρ. Μετά την επιχείρηση τοποθέτησης του ραδιοθόλου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης συνάντηση του Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, του Δημάρχου Θήρας Αναστασίου - Νικολάου Ζώρζου, του Ηγουμένου της Μονής μας π. Δαμασκηνού και του νομικού συμβούλου της Μονής μας κ. Λουκά Ζυγούρου. 
Κατά τη διάρκεια αυτής και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως το Ραντάρ πρέπει να μετεγκατασταθεί από το νησί μας και πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι μελέτες μετεγκατάστασης. 
Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο της συμφωνίας, όπως υπογράφηκε από τους κυρίους Βίτσα και Αποστολάκη. Απομένει μόνο η αποστολή του πρωτοτύπου στο Δήμο Θήρα, ώστε και τυπικά να υπογραφεί και από το Δήμαρχο Θήρας και τον π. Δαμασκηνό.
Ευχαριστούμε πολύ το λαό της Θήρας για την υποστήριξη του, η οποία έκανε καταφανή την ανάγκη απομάκρυνσης του Ραντάρ από το νησί μας εν γένει».