Σαντορίνη: Όλα …φωνάζουν «Νέο λιμάνι εκτός Αθηνιού», τι δεν καταλαβαίνετε;

Όσοι έχουμε βρεθεί στη Σαντορίνη, νιώθουμε ένα δέος με το πλοίο να καλύπτει τη διαδρομή από την Οία έως το λιμάνι του Αθηνιού με τα σπίτια, τα ξενοδοχεία και γενικά τις επιχειρήσεις να …κρέμονται από την αριστερή πλευρά όπου κινείται το πλοίο με θέα την περίφημη Καλντέρα κι από τη δεξιά το ηφαίστειο και τη Θηρασιά. Μοναδική εικόνα..

Όμως, υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και μεγαλύτερη.  Ποια είναι αυτή; Μα το γεγονός ότι το λιμάνι του Αθηνιού δεν αντέχει άλλους επισκέπτες και το βασικό πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το λιμάνι ή η θέση του αλλά ο δρόμος που οδηγεί εκεί… Η κάθοδος δηλαδή προς το λιμάνι.

Αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες εμβάθυνσης του λιμανιού σε ένα έργο προϋπολογισμού 8.5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η λύση;

Η σημερινή κατολίσθηση των πρανών στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι έδειξε για μία ακόμη φορά την ανάγκη να κατασκευαστεί λιμάνι σε άλλη περιοχή. Είτε αυτή είναι ο Μονόλιθος είτε η Βλυχάδα.. Αλλά πρέπει.

Όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση που έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας κος Κώστας Δαρζέντας που βρέθηκε στο σημείο «Δυστυχώς είχαμε άλλη μία κατολίσθηση στο λιμάνι του Αθηνιού. Ευτυχώς από την άλλη δεν είχαμε ατύχημα. Στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος και ο αρχηγός της μείζονας αντιπολίτευσης κ. Σιγάλας Αντώνης.. Μηχάνημα του Δήμου έχει ανοίξει τον δρόμο. Θα έχουμε πολλά τέτοια φέτος με της βροχές που έπεσαν ειδικά τώρα που αρχίζουν και στεγνώνουν. Άμεσα θα πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα πρανή της Καλντέρας από τους αρμόδιους πριν θρηνήσουμε θύματα».

Το καμπανάκι είναι ηχηρό… Το ευχάριστο είναι ότι η κατολίσθηση έγινε μετά την αναχώρηση του blue Star Delos οπότε δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο και ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός μετά τις 6.30 το απόγευμα..

Και βέβαια δεν πρέπει να μείνουμε στο «ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα».. Πέρυσι, είχαμε δει τους ξένους να τρέχουν στο δρόμο για να προλάβουν το πλοίο και μάλιστα είχαν βάλει παιδιά στις βαλίτσες τους (!!!). Με την συνεχόμενη κίνηση των πλοίων, ο δρόμος δεν αντέχει την … πίεση. Είναι άμεση προτεραιότητα για την Σαντορίνη, η επίλυση αυτού του ζητήματος…

Με πληροφορίες από το Santorinipress.gr