Σαντορίνη: Στον ... αέρα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία (video)

Σαντορίνη - Σημαία

Ηταν προγραμματισμένη να "σηκωθεί στον αέρα" τον Μάρτιο του 2021... Ομως, ο καιρός είχε διαφορετική άποψη.. Κι έμεινε "κλεισμένη" στο ΔΑΠΠΟΣ... Ομως, πρόλαβε να κάνει θόρυβο..  Και να ακουστεί σε κάθε σημείο της Ελλάδας και όχι μόνο.. 

Ο λόγος; Για την «γαλανόλευκη της Σαντορίνης» σε μια ιδέα των Βασίλη Τσατσανίδη και Γιάννη Συκηνιώτη. Που είχαν ζήτησαν από τους γονείς τους να φτιάξουν μία σημαία που να ξεχωρίζει. Το σχέδιο είχε μπει σε εφαρμογή και με την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και της ομογένειας έγινε πραγματικότητα...

"Στην αρχή έλεγαν για 20 μέτρα, και, τελικά, φτάσαμε στα 50 Χ 30μ. Η σημαία κατασκευάστηκε σε ελληνική εταιρεία. Η κατασκευή της έγινε κομμάτι – κομμάτι, ράφτηκε και ήρθε στο νησί". Θα αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θήρας Μανώλης Ορφανός.. 

Οι καιρικές συνθήκες του περσινού Μαρτίου άφησαν τη προσπάθεια στη μέση. Αν και ο Γερανός ήταν στη θέση του, οι εθελοντές το ίδιο, αλλά μία σημαία μήκους 50 μέτρων, σχεδόν 170 κιλά βάρος και έκτασης 1500 m2 μόνο εύκολο είναι να σηκωθεί, ειδικά όταν έχει μποφόρ...  και έμεινε απλωμένη στο ΔΑΠΠΠΟΣ.  

Τον περασμένο Οκτώβριο υπερήφανη έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στον ουρανό της Σαντορίνης... Και προκάλεσε λυγμούς ενθουσιασμού και χαράς..  Και λίγο αργότερα βρέθηκε και στο Κολλέγιο της Αθήνας σε ειδική έκθεση καλύπτοντας όλο το χώρο όπως βλέπετε και σε σχετική φωτογραφία στο τέλος του άρθρου 

Φέτος, το εγχείρημα έγινε και πάλι. Με μία μικρή διαφορά. Κίνητρο; Η αφιέρωση στην Ειρήνη... Το μήνυμα προς όλους... για έναν κόσμο καλύτερο. Πιο όμορφο. Πιο ευγενικό. Πιο ανθρώπινο.. 

Η πρόσκληση ήταν ξεκάθαρη από τον φίλο Θεόδωρο Καλούδη "Μία παρέα Χαζομπαμπαδων θα σηκώσει την μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο στον ουρανό της Σαντορίνης στέλνοντας παράλληλα και μύνημα Ειρήνης από το πιο όμορφο νησί του κόσμου" 

Οταν η σημαία ανέβηκε στον ουρανό το μεσημέρι της Παρασκευής (και πάλι με γερανό που βρισκόταν στην αυλή της Santo Wines στην καλντέρα της Σαντορίνης), ο Μανώλης Ορφανός γράφει στην σελίδα του " Χρόνια πολλά Ελλάδα χρόνια πολλά Σαντορίνη ... μόνο μπράβο στους εμπνευστές και σε αυτούς που υλοποίησαν την ιδέα της Γαλανόλευκης !!!" 

και ακολουθεί το σχετικό video 

 

Και τέλος ο Βασίλης Αλαφούζος (Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ) θα γράψει στη δική του σελίδα στα social media "  Συνηθίζεται να λέμε οτι η Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ύμνος στις θυσίες των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Αυτοδιάθεση του Έθνους μας. Στις μέρες μας που η ιδέα της Ελευθερίας δοκιμάζεται και πάλι με πολλούς τρόπους ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου οφείλει να μας υπενθυμίσει κάτι ακόμα.

Ότι η Ενότητα υπήρξε πάντα το βασικότερο συστατικό των ιστορικότερων στιγμών αυτου του Έθνους και με Ενότητα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις νεες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Με αυτες τις λίγες σκέψεις εύχομαι Χρόνια πολλά σε όλους Χρονια πολλά Ελλάδα Ζήτω το Έθνος

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News