Σαντορίνη - "Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά": Αυτοψία της ΜΟΜΚΑ σε Ημεροβίγλι, Μονόλιθο

Οι αξιωματούχοι της ΜΟΜΚΑ βρέθηκαν χθες Πέμπτη στην Σαντορίνη.. Και είδαν με την αρωγή του υποψήφιου Δημάρχου κου Μανώλη Ορφανού τα σημεία όπου έχουν σημειωθεί κατατροφές, τόσο στο οδικό δίκτυο τστον Μονόλιθο, όοσ και στο Φηροστεφάνι αλλά και το Ημεροβίγλι... Εντοπίστηκαν οι αιτίες και η προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών αναμένεται να είναι άμεση... 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Ενημέρωσης από την δημοτική παράταξη "Τώρα για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά": 

"Με μια ταχύτατη αυτοψία  που μπορεί να μετατραπεί σε μια εξίσου ταχύτατη παρέμβαση από την υπηρεσία της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και για τις καταστροφές του οδικού δικτύου στον Μονόλιθο κατέστη σαφής η αποτελεσματική βοήθεια προς την Σαντορίνη ,που έγινε μετά από την παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου Μανόλη Ορφανού.

Ο κ. Ορφανός ήταν παρών στην αυτοψία του ταξίαρχου - μηχανικού κ. Κλούβα στο σημείο που έχει γίνει ολοκληρωτική καταστροφή του οδοστρώματος στον Μονόλιθο με ρωγμές και πτώση του δρόμου.

Η κατάρρευση, όπως προέκυψε, έχει γίνει εξαιτίας αστοχίας του αγωγού ομβρίων υδάτων και συνεπώς η αποκατάσταση της θα μπορούσε να είναι άμεση και εύκολη.

Ο Ταξίαρχος ενημερώθηκε από τον κ. Ορφανό και για τις ζημιές στο Φηροστεφάνι στις οποίες επίσης μπορεί να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση τους η ΜΟΜΚΑ.

Μάλιστα πηγές του υπουργείου, μας διεμήνυσαν ότι υπάρχει και επιχειρησιακό συμφέρον να λειτουργούν οι βασικές υποδομές της Σαντορίνης. Συνεπώς η βοήθεια θα ήταν και σε προτεραιότητα και άμεση.

Δυστυχώς η λάθος στόχευση της επίλυσης των  προβλημάτων μέσα από ατέρμονες χρονοβόρες και πανάκριβες μελέτες, οι λάθος επιλογές με συναντήσεις χωρίς αντίκρισμα από τον απερχόμενο Δήμαρχο έχει προκαλέσει (ελπίζουμε όχι μη αναστρέψιμες )επιπτώσεις.

Φτάνει πια!!" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News