Σαντορίνη: Βοήθημα από το Δήμο Θήρας προς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Για μία ακόμη φορά η Σαντορίνη βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται την τελευταία στιγμή να βρουν στέγη για μία χρονιά σε έναν ξένο τόπο. Και παρά το γεγονός ότι από πέρυσι έχει επισημανθεί το γεγονός με εικόνες που προκάλεσαν δεκάδες αντιδράσεις και φέτος ενδεχομένως να ζήσουμε το ίδιο σκηνικό.

Ήδη οι πρώτοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο νησί, από τη πλευρά του Δήμου Θήρας καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν αυτές οι πρώτες ανάγκες ενώ όλο το καλοκαίρι είχαμε συζήτηση τόσο με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Θήρας και των αρμόδιων φορέων της εκπαίδευσης όσο και με τη Πολιτεία. Ο Δήμαρχος Θήρας κος Ζώρζος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος τονίζοντας ότι «ούτε και του χρόνου θα βρεθεί οριστική λύση κι αυτό γιατί ακόμη συζητάμε με τους φορείς των υπουργείων σε … πολιτικό επίπεδο για την μορφή της λύσης που θα δοθεί». Αναφέρεται προφανώς στη προσπάθεια που γίνεται για να εκμεταλλευτούν δημόσιους χώρους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς καμία χρήση και ενδεχόμενη ανακατασκευή τους θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών για τους δημόσιους υπαλλήλους (συνολικά) στο νησί…

Από εκεί και πέρα, με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα ο Δήμος μιλάει για κάλυψη αναγκών όσον αφορά περίπου 150 αναπληρωτές και για διάστημα δέκα ημερών μέσω επιδόματος που θα είναι 50 ευρώ τα δύο άτομα…  και αυτά τα χρήματα έχουν ήδη υπολογιστεί μέσω επικαιροποίησης του προϋπολογισμού…

Τι αναφέρει η σχετική  ανακοίνωση του Δήμου Θήρας;

«Στη διευκόλυνση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχέση με το θέμα της διαμονής τους προχώρησε ο Δήμος Θήρας.

Ο Δήμος Θήρας θα καλύψει μέρος της προσωρινής διαμονής 150 περίπου αναπληρωτών εκπαιδευτικών για διάστημα 10 ημερών μέχρι να βρεθεί μόνιμη κατοικία.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί/δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο γραφείο Δημάρχου (Φηρά) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

# Φωτοτυπία Αστυνομική Ταυτότητας.

# Φωτοτυπία παραστατικού διαμονής (ή άλλο νόμιμο παραστατικό) όπου θα αναφέρονται οι μέρες διαμονής.

# Αποδεικτικό διορισμού σε μονάδα εκπαίδευσης Θήρας.

# Αριθμό IBAN λογαριασμού τραπέζης.

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ Θήρας στο διαδίκτυο 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News