Σε Ναξιώτικα χέρια (από Κωμιακή) η θέση του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου

Μόλις οκτώ μήνες κάθισε στην θέση του Εποπτεύων Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο Ναξιώτης δικαστικός Ιωάννης Αγγελής και πήρε το δρόμο για την Αλεξάνδρας και δη το κτήριο του Αρείου Πάγου… Ο 60χρονος που έχει καταγωγή από την Κωμιακή (γεννήθηκε το 1957), μπήκε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983 και από τότε έχει ανοδική πορεία και έφτασε τον περασμένο Οκτώβριο και μάλιστα τέτοιες ημέρες να παίρνει τη θέση του Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, στον εισαγγελικό θώκο της Αντιτρομοκρατικής. Και σε αντίθεση με τον προκάτοχό του ο κος Αγγελής έμεινε μόλις οκτώ μήνες, ενώ ο Τζαβέλλας έκλεισε τέσσερα χρόνια (!!!)

Και τώρα; Αποχωρεί και προχωρεί προς την Αλεξάνδρας και δη το κτήριο του Αρείου Πάγου, όπου προάγεται σε Αντιεισαγγελέας. Όχι κι άσχημα ε;  Η απόφαση έγινε γνωστή μέσω του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) και αμέσως μετά τη σχετική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής κος Αγγελής καλείται άμεσα να εγκαταλείψει τη θέση του. Ο Ναξιώτης δικαστικός είχε προκαλέσει αίσθηση στον χώρο της Δικαιοσύνης καθώς είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για τους χειρισμούς που επεφύλαξαν πλείστοι όσοι συνάδελφοί του, δικαστικοί λειτουργοί και ανώτατοι, στην υπόθεση Βγενόπουλου. Αρχικά, οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη. Όμως, η Ξένη Δημητρίου μόλις ανέλαβε καθήκοντα εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την αποχώρηση, λόγο ορίου ηλικίας, της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ανέσυρε από το αρχείο τις δύο αυτές αναφορές. Ο κ. Αγγελής επέρριπτε ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως Γεωργία Τσατάνη, Νίκος Ορνεράκης κ.λπ.

Ειρωνεία; Ο κος Αγγελής ουσιαστικά παίρνει τη θέση της εισαγγελέας Εφετών Γεωργίας Τσατάνης, λόγω της πειθαρχικής ποινής που της είχε επιβληθεί (επικυρώθηκε από το 9μελες Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που τις επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών) σχετικά με χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου....
Όλες οι αλλαγές

Παράλληλα, από το ΑΔΣ προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών οι αντεισαγγελείς Εφετών: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη. Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών οι εισαγγελείς Πρωτοδικών: Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρόη Νταίκου.

Στον βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγονται οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ