Σεισμός 5,4 Ρίχτερ κοντά στην Πύλο

Πρωινό ξύπνημα με ισχυρό σεισμό στην Πύλο... Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα (25/06) το πρωί, στην περιοχή της Πύλου και μάλιστα έγινε αισθητός και στην Αθήνα... 

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:14 το πρωί της Δευτέρας (25/06) και σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 5,4 Ρίχτερ. Ομως, και η μέτρηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου υπολογίζει την ένταση του σεισμού στα 5,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Πύλουκαι 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης ενώ το εστιακό του βάθος στα 10χλμ..

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου αλλά και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Οκτώ λεπτά μετά, στις 08:22, ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο kathimerini.gr, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επεσήμανε ότι πιθανότατα επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, καθώς και ότι το επίκεντρό του ήταν πάνω στο ελληνικό τόξο.