Σίφνος: Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ο 88χρονος αγνοούμενος κολυμβητής

Μεσημέρι Σαββάτου και στο Λιμεναρχείο Σίφνου έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός»… Υπάρχει η είδηση ότι αγνοείτε στο Πλατύ Γιαλό 88χρονος κολυμβητής.. Η μάχη με τον χρόνο αλλά το αποτέλεσμα; Αρνητικό. Ο κολυμβητής εντοπίζεται μετά από ώρες αλλά χωρίς τις αισθήσεις του. Και η μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας απλά επιβεβαιώνει το θάνατό του..

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά…

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. Σάββατο), για περιστατικό αγνοούμενου 88χρονου κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση οικείου του, είχε μεταβεί πρωινές ώρες σήμερα για λήψη θαλάσσιου λουτρού στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Πλατύ Γιαλού ν. Σίφνου, και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς επίσης και το Ε/Π-Α/Κ ''ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ'' Ν. Σύρου 1207, η σωστική λέμβος επιχείρησης θ.μ.α. ''ΑΝΝΑ'' Σ.Σ. 52, το Τ/Χ-Α/Ψ ''ΣΙΤΣΙΛΙΑ'' Τ.Σ. 31, το ''ΦΙΟΝΑ'' Τ.Σ. 1155-Β΄, το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΠΛΟΗΓΟΣ'' Τ.Π. 2568-ΣΤ΄, το ''ΙΡΙΔΑ'' Ν.Π. 7907 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το βοηθητικό σκάφος του Ε/Π-Τ/Ρ ''RINI'' σημαίας Μάλτας από το οποίο εντοπίστηκε ο 88χρονος να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πλατύ Γιαλού, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.