Σίφνος: Ο μοναδικός κόμβος στο νησί προκαλεί .. πονοκέφαλο

Τυχεροί εκεί στην Σϊφνο. Απέκτησαν κυκλικό κόμβο. Ομως, όπως και στη Νάξο υπάρχει έντονος προβληματισμός στο νησί για το ποιος έχει προτεραιότητα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη. Και θυμίζει το ερώτημα που τίθεται, τους Ναξιώτες, οι οποίοι ευτυχώς γρήγορα έβαλαν έναν σταθερό κανόνα και τον ακολουθούν πιστά. Αρχικά βέβαια, είχαμε αρκετούς που επέλεγαν να περάσουν τον κυκλικό κόμβο στη μέση (σ.σ. σαν να μην υπάρχει δηλαδή) αλλά στη συνέχεια επικράτησε το "ο Ναξιώτης έχει πάντα προτεραιότητα, μετά οι Αθηναίοι και στο τέλος οι ...ξένοι"... 

Στη Σίφνο, αλήθεια τι ισχύει;  Ας δούμε τι αναφέρει η ιστοσελίδα kaipoutheos.gr, που αναδεικνύει και το ζήτημα μεταφέροντας μάλιστα και την εικόνα του προβλήματος με βάση την κίνηση των αυτοκινήτων... "  Πριν λίγες μέρες κατασκευάσθηκε μαζί με την ασφαλτόστρωση σε διάφορα σημεία του νησιού,ο κυκλικός κόμβος στην διασταύρωση Πλατύ γιαλού-Φάρου στην Σίφνο. Ένα έργο που έγινε με πρωτοβουλία του Επάρχου ΠΕ Μήλου κυρίου Νίκου Βενάκη και τον ευχαριστούμε για αυτό και όλα τα άλλα έργα που έκανε στο νησί,και όπως έχουμε ξαναπεί αυτός μπορεί να φύγει τον Σεπτέμβριο τα έργα όμως θα μείνουν εδώ.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ στην Ελλάδα λέμε ότι προτεραιότητα έχει αυτός που εισέρχεται στον κυκλικό κόμβο. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους σήμανση που να ρυθμίζει κατά προτεραιότητα την κυκλοφορία, οπότε από την στιγμή που κινούμαστε μέσα στον κόμβο, τα οχήματα που εισέρχονται σε αυτόν έχουν προτεραιότητα γιατί έρχονται από τα δεξιά μας.

Άρα λοιπόν έχουμε τρεις περιπτώσεις:

1.Έρχεσαι από Πλατύ γιαλό,έχεις προτεραιότητα να μπεις στον κόμβο αλλά πρέπει να δώσεις προτεραιότητα σε αυτόν που τυχόν ανεβαίνει από Φάρο αφού έρχεται από δεξιά σου.

2.Έρχεσαι από Φάρο,έχεις προτεραιότητα να μπείς στον κόμβο,αν θες να πας Απολλωνία φεύγεις κανονικά,αν όμως θες να πας Πλατύ γιαλό έχει προτεραιότητα τυχόν αμάξι που πάει προς Φάρο αφού έρχεται από δεξιά σου.

3.Έρχεσαι από Απολλωνία για Φάρο,έχεις προτεραιότητα να μπεις στον κόμβο αλλά δίνεις προτεραιότητα σε τυχόν αμάξι που έρχεται από Πλατύ γιαλό αφού έρχεται από δεξιά σου".

Και στα social media είχαμε αρκετές απαντήσεις... Oι περισσότεροι ανέφεραν ότι έχει προτεραιότητα αυτός που είναι στο κόμβο ήδη, άλλοι έγραψαν όποιος μπαίνει ενώ ένας άλλος έγραψε ότι χρειάζονται περσσότερα Stop και φωτισμός.... Η πιο έξυπνη; " Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει το λόγο κατασκευής του. Πέρασα 2 -3 φορές και είναι πράγματι μπέρδεμα, με το ποιος έχει προτεραιότητα".