Σίφνος: Οπου δεν μπορεί το ΕΚΑΒ, έρχεται η Interamerican

Μάρτιος του 2013 και θυμόμαστε ότι ήταν έντονο το ενδιαφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νησιωτική Ελλάδα για συνεργασία με την Άμεση Ιατρική Βοήθεια της INTERAMERICAN. Και μάλιστα η Σίφνος ήταν το 2ο νησί των Κυκλάδων (μετά τη Τήνο) που είχε προχωρήσει σε σύναψη συμφωνίας με την ασφαλιστική εταιρία για την κάλυψη με επείγουσα αεροδιακομιδή ασθενών ή τραυματιών σε νοσοκομεία της Αθήνας, ανάγκη που αντιμετωπίζει συχνά το νησί. Υπηρεσίες που θα παρέχονταν συμπληρωματικά ως προς το δημοτικό σύστημα υγείας, με σαφείς διαδικασίες. Ο τότε (και νυν) δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης είχε χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία «σταθμό» για την τοπική κοινωνία, τονίζοντας: «Στον δήμο μας ξεπερνούμε την κόπωση της σκληρής δουλειάς για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων αλλά η ανεπάρκεια, όταν απειλείται μια ανθρώπινη ζωή, δεν ξεπερνιέται. Τη βεβαιότητα της ασφάλειας με την άμεση βοήθεια παρέχουμε στους συντοπίτες μας με αυτή τη συμφωνία».

Το Project τότε ουσιαστικά δεν προχώρησε, ή εάν θέλετε κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά (αντίστοιχες κινήσεις είχαν γίνει και σε άλλα νησιά όπως η Μήλος ενώ ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε προβάλει ως θέμα ... άμυνας την γραφειοκρατία και το ζήτημα δεν προχώρησε παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άνθρωποι εντός του Δήμου που ήταν θετικοί στο εν λόγω πρόγραμμα) , και έρχεται σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Στήριξης Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου να μας θυμίσει ότι η συνεργασία με την εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία ενεργοποιείτε εκ νέου από την 1η Μαϊου και για ένο έτος. Και θα λειτουργήσει επικουρικά με το ΕΚΑΒ. Δηλαδή όταν δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να βοηθήσει, τότε θα αναλαμβάνει δράση η interamerican... Μία σύμβαση βέβαια που κοστίζει 20.000 ευρώ, χρήματα που καλύφθησαν μέσα από την δωρεά κατοίκων και φίλων του νησιού.... 

Και διαβάζουμε την σχετική ανακοίνωση όπως την εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα kaipoutheos.gr "Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Στήριξης Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου «Σωτήρης Τριαντάφυλλος» βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ενημερώσει όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Σίφνου και τους τυχόν φιλοξενούμενούς τους, όσους διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη κατοικία στο νησί και τους επισήμως και νομίμως εργαζόμενους σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ότι από 01-05-2018 και για ένα έτος υπάρχει η δυνατότητα αερομεταφοράς με την INTERAMERICAN σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το ΕΚΑΒ. 

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας σ’ όλους τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας αυτής προκειμένου να υλοποιηθεί όχι μόνο η συγκέντρωση του χρηματικού ποσού των -20.000- ευρώ που απαιτείται για τη σύναψη της σύμβασης, αλλά να υπάρξει και το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ για το ξεκίνημα της επόμενης σύμβασης. Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφέρουμε αναλυτικά τους δωρητές που τόσο θερμά και συγκινητικά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας:

Τους κ. Σοφία Σιαφάκα, Σαλεμή Μίλτος και Ελένη Σαλεμή όχι μόνο για την οικονομική των ενίσχυση με το ποσό των -1.500- ευρώ, αλλά διότι χωρίς την υποστήριξη, ενδιαφέρον και συμπαράσταση της κ. Σοφίας δεν θα υπήρχε η υλοποίηση της προσπάθειας.   Μενέλαος και Κατερίνα Τασοπούλου 2.500 ευρώ, Ναταλί και Βασίλης Καρατζάς2.000 ευρώ, Aegean speed Lines 1.500 ευρώ. Δωρεά Κωνσταντίνου και Νίκης Μπουτάρη, εις μνήμη των γονέων τους, Νικολάου και Ειρήνης Ψαραύτη 1.000 ευρώ,  Μίλτος Καμπουρίδης και Μαρίνα Βερνίκου 1.000 ευρώ,  Δημήτρης και Γκέλυ Κουζέλη 1.000 ευρώ, Verina hotels 1.000 ευρώ,  Georges Francois Hirsh and Dominique Fiat 1.000 ευρώ, Ανώνυμος 700 ευρώ, Σύνδεσμος Σιφνίων 500 ευρώ, Παύλος και Λία Bernard 500 ευρώ, Παύλος & Pascale Παυλίδη 500 ευρώ, Μυρτώ και Μιχάλης Καριότογλου 500 ευρώ, Αντώνης Πανόριος 500 ευρώ, Οικογένεια Κωστή Δημητριάδη 500 ευρώ,  Μίνα και Βαγγέλης Πατέρας 500 ευρώ, Filippo Miano  500 ευρώ,  Ανώνυμος 500 ευρώ, Ανώνυμος 500 ευρώ,  Αλεξία, Σοφία και Αμαλία Βερνίκου 500 ευρώ, RAVIER SOPHIE AN 500 ευρώ,  Ανώνυμος 300 ευρώ, Κατερίνα & Δημήτρης Κωνσταντίνου 250 ευρώ, Ελένη και Αμεντέο Οντόνι  250 ευρώ Ανώνυμος 200 ευρώ, Δήμητρα Βεζυρούλη  200 ευρώ, Λεονί και Παντελής Καψής 150 ευρώ, ATHENEUM PARTNERS GMBH 150 ευρώ, Αλεξάνδρα Κατσίρη 100 ευρώ, Ντίνα & Κώστας Καρατζάς 100 ευρώ.
Ευχόμαστε να υπάρξουν κι άλλοι μιμητές ντόπιοι και φίλοι της Σίφνου, φορείς και επαγγελματίες που θα υποστηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή για τα επόμενα χρόνια αναβαθμίζοντας έτσι τις παροχές υγείας και ασφάλειας του αγαπημένου μας νησιού". 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News