Στην Ανδρο ο Δήμος αντέδρασε; Στη Νάξο;

Εντάξει πρέπει να το παραδεχτούμε εδώ στη Νάξο είμαστε λίγο πιο ...μπροστά. Στις 16 Σεπτεμβρίου είχαμε αναρωτηθεί εάν η Νάξος φτάνει έως στου Λουκάκη με αφορμή την αδυναμία αντίδρασης προς την Κεντρική εξουσία για το θέμα της υπολειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώτι της Νάξου. Μία κίνηση που έρχεται ως κερασάκι στη τούρτα σε μία σειρά από κινήσεις που μειώνουν την δυναμική - κυρίως σε επίπεδο οικονομίας  - της ορεινής κυρίως Νάξου. Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμη και για το θέμα της υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος του Φιλωτίου σε σταθμό επίσημη αντίδραση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν υπάρχει. Εκτός κι εάν γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις.... 

Χθες το πρωί η Δημοτική Κοινότητα του Φιλωτίου έστειλε επιστολή προς την Διοίκηση της Τράπεζας που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει το υποκατάστημα της Τράπεζας να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.. Και η σχετική επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Και η ερώτηση είναι; Μήπως θα έπρεέπ ο Δήμαρχος να έχει πάρει την πρωτοβουλία; Η άφησε τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας λόγω αβρότητας να κάνει αυτή τη κίνηση; Και γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί χθες ήρθε η ώρα της Ανδρου να αντιδράσει. Βλέπετε στο βορειότερο νησί των Κυκλάδων, υπάρχει το ανάλογο ζήτημα... Στις 17 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι από τις 13 Οκτωβρίου θα υπολειτουργεί το υποκατάστημα του Γαυρίου. Δύο φορές την εβδομάδα: Τρίτη και Πέμπτη. Ε εκεί έστω και με τρεις ημέρες καθυστέρηση είχαμε την αντίδραση όχι της Κοινότητας Γαυρίου αλλά του Δήμου... 

Να σημειώσουμε ότι η επιστολή της Νάξου απευθύνεται προς τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας κο Πουλόπουλο, ενώ η επιστολή της Άνδρου που φέρει την υπογραφή τόσο του Δημάρχου κου Σουσούδη, της αρμόδιας αντιδημάρχου Υδρούσας (σ.σ. η Υδρούσα ήταν πρώην Δήμος) κας Μαμάη όσο και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου κου Μουλά απευθύνεται προς τη πρόεδρο κα Απαλαγάκη και τον Ανώτατο Γενικό Διευθυντή κο Γεωργίου…  Και βέβαια κοινοποιείται τόσο σε όλους τους βουλευτές Κυκλάδων όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο.

Τι αναφέρει η επιστολή;  

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε και αξιότιμε κ. Ανώτατε Γεν. Διευθυντή

Με έκπληξη μάθαμε την απόφασή σας να περιορίσετε τον κύκλο εργασιών του Καταστήματός σας στο Γαύριο της Άνδρου σε δύο (2) μόλις ημέρες την εβδομάδα, από τις 13-10-2016, με ορίζοντα τον περαιτέρω περιορισμό τους στο κοντινό μέλλον. Χωρίς να λαμβάνετε υπ΄ όψιν, πως το Κατάστημά σας αυτό, μοναδικό Τραπεζικό Κατάστημα σε ολόκληρη την περιοχή του πρώην Δήμου Υδρούσας, βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, στην πύλη εισόδου του, στην περισσότερο τουριστική περιοχή του και πως σε αυτό εξυπηρετείται ο μισός πληθυσμός του νησιού και πλειάδα των επισκεπτών, που έρχονται ή φεύγουν από το νησί!

Όπως γνωρίζετε η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Κυκλάδες, κατέχει υψηλή θέση προτίμησης ως τουριστικός προορισμός και έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τον παραθεριστικό τουρισμό.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως με την απόφασή σας αυτή , αναγκάζετε τους δημότες, οικιστές, επενδυτές, επισκέπτες της περιοχής μας, να διασχίσουν μια απόσταση 36 χιλιομέτρων και άλλα τόσα για να επιστρέψουν, από και προς το Γαύριο για να φθάσουν στη Χώρα, όπου αποφασίζετε να έχετε πλέον την μοναδική έδρα της Τράπεζάς σας!

Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι το Κατάστημά σας στο Γαύριο, είναι άμεσα προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες συναλλασσομένων.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι το τραπεζικό σας κατάστημα του Γαυρίου είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί όλη την περιοχή του πρώην Δήμου Υδρούσας με κατοίκους πέραν των 6000 τους χειμερινούς μήνες και πολλαπλάσιους τους θερινούς.

Ελπίζουμε πως η διαμαρτυρία μας αυτή, αλλά και δίκαιο αίτημά μας, θα σας κάνει να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να συνεχίσει το Κατάστημά σας να λειτουργεί όπως πρώτα».

Τώρα εάν θα πετύχουν κάτι; Μόνο αυτοί ξέρουν…

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα enandro.gr