Στην Κύθνο έφτασαν οι μετανάστες (!!!)

Μέχρι τώρα είχαμε δει μετανάστες να φτάνουν στις Ανατολικές Κυκλάδες. Είτε μιλάμε ια την Άνδρο, είτε για τις Μικρές Κυκλάδες και τη Νάξο αλλά και τη Μύκονο. Πάντα θεωρούσαμε ότι το … όριο είναι η Ανατολική πλευρά καθότι η απόσταση από τα Δωδεκάνησα και τις ακτές της Τουρκίας είναι μεγάλη για ξύλινες βάρκες. Αποδείχτηκε μάλιστα ότι οι μετανάστες που είχαν βρεθεί είτε στη Νάξο είτε στην Άνδρο είχαν μετακινηθεί με ένα μεγαλύτερο πλοίο που στη συνέχεια τους άφησε στο έλεος της θάλασσας με μοναδικό όχημα ένα απλό ξύλινο σκάφος.

Αυτά πέρυσι. Φέτος και υπό το καθεστώς συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για έλεγχο της ροής μεταναστών, μέχρι τώρα υπάρχει έλεγχος και οι περιπτώσεις μεταναστών που ξεφεύγουν από τις δυνάμεις ασφαλείας (λιμενικό ή ομάδα ΝΑΤΟ) είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και το ερώτημα είναι απλό: πως βρέθηκαν μετανάστες στις Δυτικές Κυκλάδες; Από πού προέρχονται; Και πως έφτασαν έως την Κύθνο;  Η είδηση μας έρχεται από την ιστοσελίδα Cyclades24.gr και αναφέρει:

«Ξύλινη βάρκα με 36 μετανάστες, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας-Κύθνου-Σερίφου από πλωτά σκάφη του λιμενικού. Σύμφωνα με το Λιμενικό, κάποιος από τους μετανάστες είχε καλέσει νωρίτερα σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112 και υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας  και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Όπως διαπιστώθηκε τελικά, το σκάφος δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο, ούτε έχει παρουσιάσει εισροή υδάτων και αυτή τη στιγμή μαζί με τους μετανάστες ρυμουλκείται από ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι της Κύθνου. Πρόκειται για 36 Αφγανούς, 2 Σύριους, ενώ οι δύο διακινητές είναι από το Καζακστάν και την Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί οτι το 511 Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου συνόδευσε τους μετανάστες στην Κύθνο».

Περισσότερα δείτε εδώ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News