Συνεχίζουν οι δικηγόροι έως τις 29/02

Και η αποχή καλά κρατεί. Οι Δικηγόροι κρατούν σκληρή γραμμή και χωρίς …τυμπανοκρουσίες έχουν καταφέρει να βρίσκονται εκτός …αιθουσών από τις 12 Ιανουαρίου σπάζοντας κάθε ρεκόρ… Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε παράταση της αποχής έως και τις 29 Φεβρουαρίου ζητώντας για μια ακόμα φορά την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου από την  κυβέρνηση. Παράλληλα οι δικηγόροι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η συντονιστική επιτροπή για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Η σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι « «Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή 19.02.2016, επανεξέτασε το ζήτημα του Ασφαλιστικού και αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πανελλαδική αποχή δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και τη Δευτέρα 29.02.2016. Η κατάσταση θα επανεξετασθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή στις 26.02.2016».

Και η σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου που εκδόθηκε αργά το απόγευμα αναφέρει τα εξής: 

                                                                       Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου,

Αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων, μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, από την άσκηση των καθηκόντων τους,  έως και 29/2/2016, σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ που λήφθηκε την 19/2/2016, μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει έως τώρα καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος, για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου, και χορήγηση συγκεκριμένων ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς.

 Το πλαίσιο  χορήγησης των αδειών έχει ως εξής:

1.- Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης.

2.- Παραγραφές – Προθεσμίες.

3.- Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

4.-Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί  εξαετία σε α΄βαθμό και επταετία σε β΄βαθμό.

Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση των προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ:  Oτι τις ημέρες της αποχής, δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια  κάθε είδους  διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων (λήψη αντιγράφων, πιστοποιητικών κ.λ.π),   επίσης  η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και  Κτηματολογικά Γραφεία.

Νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, θα πραγματοποιηθεί την 25/2/2016, μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ. Νάξου 

                                 Η Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας

                        Μαρία Π. Μάρκου  Ασημάκης Δ. Ασημακόπουλος