Σύρος: Αναβολή συνάντησης με την Υπουργό Πολιτισμού για το Πολεοδομικό Ερμούπολης

Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει για τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί των φορέων της Σύρου με την Υπουργό Πολιτισμού, με αντικείμενο την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της Ερμούπολης και δυσχεραίνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της Σύρου, εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο Κ. Λεονταρίτης επισημαίνει ότι αιτία της αναβολής της συνάντησης υπήρξε η αδυναμία συμμετοχής του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών νομού Κυκλάδων, καλώντας ταυτόχρονα το Σύλλογο να προσδιορίσει το χρόνο που θα απαιτηθεί για την τεχνική και νομική προετοιμασία του Συλλόγου προκειμένου να αιτηθεί εκ νέου συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

"Προς ενημέρωση των πολιτών της Σύρου και των φορέων του νησιού που ενδιαφέρονται για την προγραμματισμένη για χθες συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Νικόλαου Λειβαδάρα και εκπροσώπων του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Κυκλάδων, με αντικείμενο την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της Ερμούπολης και δυσχεραίνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της Σύρου, γίνονται γνωστά τα εξής:

- Μετά από τις αιτιάσεις που προέβαλε σε επιστολή του ο Σύλλογος Μελετητών – Μηχανικών Κυκλάδων για την αδυναμία συμμετοχής του, η συνάντηση αναβλήθηκε.

- Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με επιστολή του προς τον προαναφερόμενο Επιστημονικό φορέα ζήτησε τον προσδιορισμό του χρόνου που θα απαιτηθεί για την τεχνική και νομική προετοιμασία του Συλλόγου προκειμένου να αιτηθεί εκ νέου συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Αν και διαφωνώ με τις αιτιάσεις του Συλλόγου Μελετητών - Μηχανικών Κυκλάδων, σεβόμενος τη διαφορετική άποψη, αποδέχθηκα το αίτημά τους για αναβολή της συνάντησης, ευελπιστώντας ότι θα είναι έτοιμοι λίαν συντόμως, προκειμένου η συνάντηση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί, να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News