Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣύρος- Απόκριες: Ρεκόρ επισκεψιμότητας με +6000 επισκέπτες

Σύρος- Απόκριες: Ρεκόρ επισκεψιμότητας με +6000 επισκέπτες

|

Οι ευχαριστίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το Συριανό Καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής” 2019 – Ρεκόρ επισκεψιμότητας με άνοδο της τάξης του +26% σε σχέση με το 2018

Το Συριανό Καρναβάλι αποτελεί παρελθόν.. Οι εντυπώσεις κάτι περισσότερο από θετικές και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων αισθάνονται χαρούμενοι από το γεγονός ότι η όλη προσπάθιεά τους βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο. Και μάλιστα εκατοντάδες ήταν αυτοί που ήρθαν με πλοίο στο νησί κάτι που μεταφράστηκε σε άνοδο επισκεψιμότητας άνω του 25% και με περισσότερους από 6000 επισκέπτες Σχεδόν 1400 σε σχέση με την περσινή χρονιά… Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το “Γιώργος Σουρής” είναι ένα από τα πιο γνωστά καρναβάλια στην Ελλάδα. Και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προχώρησε σε ευχαριστήρια ανακοίνωση για όσους βοήθησαν ώστε το Καρναβάλι να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2019 ολοκληρώθηκε για μία ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία, σκορπίζοντας χρώμα, ζωντάνια και θετική ενέργεια. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με το κέφι να παραμένει αδιάπτωτο έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις καρναβαλικές ομάδες, ιδίως στις παιδικές, οι οποίες με την πρωτοτυπία, την καλαισθησία και την τρέλα τους κάθε χρόνο ανεβάζουν τον πήχη ολοένα και ψηλότερα.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ολόθερμα τους παρουσιαστές μας, τη Μαριάννα Βακονδίου και τον Γιώργο Ρούσσο για την άψογη παρουσίαση, τον κ. Γιώργο Μιχαλάκη, ο οποίος έδωσε ξεχωριστό «χρώμα» στο Καρναβάλι μας ως Σουρής, και τον κ. Γιάννη Δανέλη για την επιμέλεια του άρματος.

Εγκάρδιες ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στους υπαλλήλους του Γραφείου Πολιτισμού, του Τμήματος Μικρών Έργων και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας που εργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία, την οργάνωση και τη διεξαγωγή του Συριανού Καρναβαλιού, καθώς και για την καθαριότητα της πόλης μας  μετά το πέρας των εκδηλώσεων, και φυσικά στους εθελοντές μας για την πολύτιμη αρωγή τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους χορηγούς και τους δημοσιογράφους για τη συμβολή τους, καθώς και το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία Σύρου για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την ομαλή διεξαγωγή του Καρναβαλιού. 

Ευχαριστούμε εγκάρδια και όλο τον κόσμο, Συριανούς και επισκέπτες, που έφεραν το κέφι και τη χαρά τους και μας απέδειξαν για μια ακόμη χρονιά με την αθρόα προσέλευσή τους ότι στηρίζουν και αγκαλιάζουν το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σύρου, η επισκεψιμότητα για την τελευταία εβδομάδα των Αποκριών έσπασε όλα τα ρεκόρ, παρουσιάζοντας, τουλάχιστον σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, αύξηση της τάξεως του 26%. Αναλυτικά:

Η Σύρος έχει μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» του Καρναβαλιού και σταδιακά καθιερώνεται ως ένας από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, για τη συγκεκριμένη περίοδο, συνδυάζοντας το ξέφρενο καρναβαλικό κέφι με την κυκλαδίτικη παράδοση και προσφέροντας πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα διάρκειας ενός μήνα, με αποκορύφωμα τo τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Με την ίδια συνέπεια, την ίδια όρεξη και ακόμη περισσότερη δουλειά, συνεχίζουμε δυναμικά για το επόμενο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής».  

Με φωτογραφίες από την εφημερίδα “Κοινή Γνωμη” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες