Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣύρος: Αυτή είναι η πρόταση της ONEX για το στρατόπεδο "¨Λ. Ζαφείρη"

Σύρος: Αυτή είναι η πρόταση της ONEX για το στρατόπεδο “¨Λ. Ζαφείρη”

|

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Π. Ξενοκώστα (ONEX) για επενδυτική αξιοποίηση του στρατοπέδου και των κτιρίων Λαδόπουλου στη Σύρο –  Ενήμερα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, ενώ κινείται στους βασικούς άξονες στήριξης του Πανεπιστημίου και ενίσχυσης των υποδομών του.

Το Νεώριο ήταν η αρχή…. Κι αυτό γιατί όπως αποδεικνύεται οι Αμερικανοί κοιτάζουν πως θα εκμεταλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η πρωτεύουσα των Κυκλάδων… Και έτσι στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το στρατόπεδο «Λοχαγού Ζαφείρη» όπου στρέφει το επενδυτικό της ενδιαφέρον η εταιρεία ONEX, του κ. Πάνου Ξενοκώστα.. Μάλιστα κατέθεσε προς το Δήμο έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης υποδομής. 

Επίσημη πρόταση υπέβαλε ο Πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής εταιρείας ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας προς τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό, γνωστοποιώντας το ενδιαφέρον της εταιρείας για την άμεση αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Ζαφείρη». Η πρόταση, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήρθε σε συνέχεια διεξοδικών συζητήσεων, ενδελεχών αναλύσεων των αναγκών της αγοράς αλλά και αναζήτησης δημιουργικών αναπτυξιακών διεξόδων της εγχώριας οικονομίας.

Η υποβληθείσα πρόταση κοινοποιήθηκε και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ κινείται στους βασικούς άξονες στήριξης του Πανεπιστημίου και ενίσχυσης των υποδομών του, της Έρευνας και Ανάπτυξης, της εξειδίκευσης και του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και της κατασκευής εξειδικευμένων τουριστικών υποδομών, της δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής προς υποστήριξη του σύγχρονου συγκροτήματος.

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η τεκμηρίωση της συνάφειας, της συμπληρωματικότητας και της δυνατότητας ανάπτυξης σημαντικών συνεργειών με τη λειτουργία του Ναυπηγείου «Νεώριον».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην πρόταση περιλαμβάνεται:

· Η ενίσχυση και ανάπτυξη συνεργειών με την Πανεπιστημιακή κοινότητα, η δημιουργία υποδομών του Πανεπιστημίου και η διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την αγορά.

· Η δημιουργία ενός Κέντρου Έρευνας και ανάπτυξης νέων ναυπηγικών – ναυτιλιακών τεχνολογιών.

· Η δημιουργία συνεδριακού κέντρου και τεχνολογικού πάρκου, εκπαιδευτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό για τρισδιάστατες (3D) παρουσιάσεις και παρουσιάσεις εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality).

· Η κατασκευή πολυτελών χώρων διαμονής και χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες και επισκέπτες.

Η πρόταση της εταιρείας ΟΝΕΧ εξετάζεται ήδη με τη δέουσα προσοχή από την Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του συνολικού αναπτυξιακού της πλάνου για το νησί, το οποίο εστιάζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ισχυροποίηση της θέσης του Ναυπηγείου, στη στήριξη του Πανεπιστημίου και στην περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της Σύρου.

Αναλυτικά η πρόταση… 

 «Θα ήθελα με την παρούσα κατ’ αρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την ηθική και ουσιαστική υποστήριξη στο τιτάνιο φορτίο που ανέλαβε τόσο η εταιρία μου, οι συνεργάτες μου αλλά και εγώ προσωπικά από την πρώτη μέρα που δεσμεύτηκα στην διάσωση του Νεώριου, μέχρι σήμερα αλλά και το επόμενο  διάστημα, που θα ξεδιπλώσω το επιχειρηματικό μου σχέδιο. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του εγχειρήματος και πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ιστορία του  κλάδου αλλά και του νησιού και αυτό γιατί σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, οι φορείς, η εκκλησία και η κοινωνία, είναι αρωγοί συμπαραστάτες του οράματος και της  ανατροπής του τέλματοςκαι της απαξίωσης από την δημιουργία και την αξιοκρατία. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στην αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε κατά τους τελευταίους μήνες με την Δημοτική σας Αρχή».

Τίθενται οι προοπτικές για το Νεώριο και η βαρύτητα που έχει για τα αμερικανικά συμφέροντα η εν λόγω επένδυση, καθώς γίνεται σαφής αναφορά στην γεωπολιτική σημασία της Σύρου ως προς αυτό, όταν αναφέρεται ότι «Πλέον το Νεώριο έχει γίνει για την αγαπημένη μας Σύρο, το επίκεντρο της ανοικοδόμησης της οικονομίας του νησιού, της αναθεώρησης της γεωπολιτικής  αξίας και σημαντικότητάς της για τον Δυτικό Πολιτισμό. Η ιστορία που καλούμαστε όλοι να γράψουμε, θα κριθεί κατά πολύ από την συνεργατικότητα, την ομόνοια και τον ρεαλισμό, μέσα από την δημιουργία, την παραγωγή και την πρωτοπορία. «Πρωτιά», μια λέξη που έχουμε ξεχάσει ως Έλληνες, έρχεται στο προσκήνιο και εμείς καλούμαστε να την υποστηρίξουμε. Για να είμαστε πρώτοι στο επιχειρείν,γνωρίζω πολύ καλά πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πρώτοι πράγματα που άλλοι δεν έχουν κάνει. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να είμαστε όμως όλοι έτοιμοι για την πρωτιά και την ανατροπή, γιατί το μέλλον του Νεωρίου και του  τόπου είναι  υπόθεση όλων και θα είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς».

Από την πλευρά του Δήμαρχος, Γ. Μαραγκός, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ότι «Τόσο η επένδυση στο στρατόπεδο όσο και το Νεώριο αποτελούν δύο αναπτυξιακούς πυλώνες, που δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται αυτοτελώς. Κάθε οικονομική-αναπτυξιακή δραστηριότητα στο νησί οφείλει να λειτουργεί σε ένα πλαίσιο συνεργειών,με την παραγωγή πολλαπλασιαστικών ωφελειών για το νησί και με μια θετική αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Η λειτουργία του ναυπηγείου αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα και ευελπιστούμε μέσα από αυτή την επανεκκίνηση, τη νεκρανάσταση του, να εξακολουθήσει και στο μέλλον να αποτελεί έναν οικονομικό πνεύμονα για το νησί».

Η πρόταση για την εμπλοκή της ONEX και στην αξιοποίηση του στρατοπέδου προήλθε από τον Δήμο προς την εταιρεία, από την πλευρά της οποίας εξετάστηκαν διεξοδικά οι προοπτικές που τέθηκαν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, τόσο σε ότι αφορά στη συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και σε σχέση με την κατοχύρωση της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής, αλλά και τον σχεδιασμό για τις λιμενικές υποδομές του νησιού.

Παραδοχή υπήρξε σχετικά με αυτό από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος ανέφερε ότι «Δεδομένων των εξελίξεων στο ναυπηγείο, δεν θα μπορούσαμε παρά να έρθουμε σε επαφή με τον κ. Ξενοκώστα προκειμένου να του θέσουμε αυτά τα ζητήματα, ώστε εάν ενδιαφέρεται να καταθέσει τις προτάσεις του για το πώς αυτές οι δύο επενδύσεις μπορούν μεταξύ τους να συνεργήσουν, να αλληλεπιδράσουν θετικά, προς όφελος της κάθε επένδυσης αλλά και του νησιού μας συνολικότερα».

Τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του κ. Ξενοκώστα εκ μέρους του Δήμου σημειώνονται στην σχετική επιστολή της ONEX, στην οποία αναφέρεται ότι «Μελετώντας εδώ και μήνες αναλυτικά τα αναπτυξιακά σας πλάνα σχετικά με το master plan του λιμένα και την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ζαφείρη, με απόλυτο σεβασμό:

-Στην απόφαση υπ’ αριθμ. 560/13-12-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου–Ερμούπολης.

-Στο Πρωτόκολλο Συναντίληψης που έχετε συνάψει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

-Στην προτεραιότητα του Νεωρίου ως επίκεντρο αυτής της ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά έθεσε και ο σεβαστός Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Καμμένος στην τελετή σύναψης του Πρωτοκόλλου Συναντίληψης.

-Στη γενικότερη δραστηριότητα της περιοχής, όπως αυτή υπάρχει και διαμορφώνεται περαιτέρω από την διάσωση του Νεώριου.

-Στην ανάληψη της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την Σύρο και την ενδυνάμωση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

-Στην πραγματική και ειλικρινή πρόσκληση του σεβαστού κου Δημάρχου, ώστε να αποφανθούμε πώς θα βλέπαμε μια ρεαλιστική προσέγγιση ανάπτυξης υπό το πρίσμα του Νεωρίου, των αναπτυξιακών πλάνων μας, των συνεργειών με την Πολυτεχνική  Σχολή και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σύρου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση με την παρούσα να σας εκφράσουμε το ειλικρινές,  επίσημο και πραγματικό ενδιαφέρον μας για την επέκταση των επενδυτικών μας πλάνων στην αξιοποίηση του Στρατοπέδου Ζαφείρη και των ακινήτων Λαδόπουλου».

Στην κατατεθειμένη πρόταση, τίθενται οι άξονες του επενδυτικού σχεδίου, που σχετίζονται τόσο με τη δημιουργία πολυτελών καταλυμάτων, όσο και με την ενίσχυση της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και τη δημιουργία υποδομών προσέλκυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ως προς αυτό ο Δήμαρχος σημείωσε ότι «Αυτό το οποίο θέσαμε στον κ. Ξενοκώστα, σύμφωνα με τη διαβούλευση αλλά και την παρουσίαση στο Επιμελητήριο της μελέτης για το στρατόπεδο, ήταν ότι το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου είναι η πρόταση αξιοποίησης να κινηθεί οπωσδήποτε σε τρεις βασικούς άξονες. Δηλαδή, η περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Πανεπιστημίου στο νησί με τη φιλοξενία πανεπιστημιακών υποδομών μέσα στο στρατόπεδο, η δημιουργία χώρων πράσινου και αναψυχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ο εμπλουτισμός, η ενδυνάμωση και η εξειδίκευση ποιότητας του τουριστικού προϊόντος του νησιού».

Βάσει των ανωτέρω, αναφέρεται στην πρόταση ότι «Οι βασικοί άξονες της πρότασης – πλάνου μας είναι οι ακόλουθες:

– Ικανοποίηση πλήρως των οικονομικών ή/και λοιπών απαιτήσεων, όπως αυτές θα  διατυπωθούν στην Προγραμματική Σύμβαση που θα συναφθεί μεταξύ του ΤΕΘΑ και του Δήμου Σύρου–Ερμούπολης, υπό την προϋπόθεση της δυνατότητας εξασφάλισης όλων των απαιτούμενων, με βάση τη νομοθεσία, αδειοδοτήσεων.

– Δημιουργία ενός υπερσύγχρονου τεχνολογικού πάρκου τουριστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, με τεχνολογικά και βιομηχανικά εκθέματα, παρουσιάσεις τρισδιάστατες (3D) και παρουσιάσεις εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), που σκοπό θα έχει να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στο νησί της Σύρου, ώστε να τους ταξιδέψει με μοναδικό τρόπο μέσα στον θαυμαστό κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, αλλά και της Συριανής παράδοσης στην ναυπηγική τέχνη.

– Δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος στο όποιο θα στεγάζονται τα νέα  κεντρικά γραφεία του Ομίλου μας για την περιοχή, κέντρο έρευνας και ανάπτυξης νέων και ναυπηγικών-ναυτιλιακών τεχνολογιών, θερμοκοιτίδα  για  startups,  υποδομές  πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, συνεδριακό κέντρο, υποδομές -καταλύματα στέγασης – σύγχρονων πολυτελών χώρων διαμονής προς υποστήριξη των προαναφερόμενων δράσεων, χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων του συγκροτήματος, χώροι γραφείων, καταστήματα υποστήριξης κτλ.

Στόχευση μας είναι η ενδυνάμωση της πανεπιστημιακής κοινότητας και η διασύνδεση της έρευνας & ανάπτυξης με την παραγωγή και την αγορά. Η επικέντρωσή μας είναι γύρω από οτιδήποτε σχετίζεται στην ανάδειξη της Onex-Neorio σε επισκευαστικό, ναυπηγικό και τεχνολογικό κόμβο σε διεθνές επίπεδο γύρω από τον τομέα  παγκόσμιας επικράτησης της Ελλάδας, αυτόν της ναυτιλίας.

Η πίστη και δέσμευσή μου σε αυτό είναι δεδομένη και μεταξύ άλλων κορυφαία απόδειξη αποτελεί και απόφαση σταδιακής μετακίνησης της έδρας των  δραστηριοτήτων μας στην περιοχή, στην Σύρο και στον συγκεκριμένο χώρο».

Εκτός του προσανατολισμού της εταιρείας στο στρατόπεδο, εκδηλώνεται ενδιαφέρον και για την αξιοποίηση των ακινήτων Λαδόπουλου, καθώς κρίνεται ότι αυτή η επενδυτική επέκταση θα εξυπηρετήσει επιπλέον την ανάπτυξη των Αμερικανικών συμφερόντων στη Σύρο.

Διευκρινίσεις σχετικά με την εμπλοκή του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς πρόκειται για κτίσματα που βρίσκονται στην κυριότητα του ΟΑΕΔ,για τον ρόλο της Δημοτικής Αρχής μεταξύ ενός ιδιώτη επενδυτή και μίας δημόσιας υπηρεσίας, ο κ. Μαραγκός ανέφερε ότι «Κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει συναντήσεις και συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΕΑΔ, σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης των συγκεκριμένων ακινήτων. Η επιθυμία του Δήμου είναι να τεθούν σε μία προοπτική αξιοποίησης, όμως με προαπαιτούμενο την άρση της επικινδυνότητας, όπως ζητήσαμε από τον ΟΑΕΔ και ήδη έχει γίνει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής άδειας από την Πολεοδομία της Σύρου. Υπό το δεδομένο ότι άμεσα επίκειται η έναρξη των εργασιών, θα υπάρξει συνάντηση με τον Διευθυντή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να παραχωρηθούν τα ακίνητα, με καθεστώς μακροχρόνιας παραχώρησης, στο Δήμο, ώστε αυτός να προχωρήσει στην αξιοποίηση τους».

Για το θέμα, αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης ότι «Επιπλέον κατόπιν σχετικών συναντήσεων και ενημερώσεών μας, εκφράζουμε και την πρόθεσή μας να συμπεριλάβουμε στο πλάνο και τα ακίνητα του «Λαδόπουλου»,μέσω συμφωνίας μεταξύ ΟΑΕΔ, Δημοτικής Αρχής και ημών. Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν μια σειρά διαδικασιών, για τις οποίες είμαστε διαθέσιμοι να ενεργήσουμε άμεσα ακόμα και ως επισπεύδοντες και μαζί σας να προχωρήσουμε άμεσα στα επόμενα βήματα. Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω αποτελούν πλάνα ανάπτυξης του Ομίλου μας και τα οποία πιστεύουμε ακράδαντα ότι εξυπηρετούν και είναι απολύτως συμβατά με το πλάνο ανάπτυξης και το όραμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, που έχει ως βάση και απαρχή την νέα εποχή του Νεωρίου, την ανάδειξη παγκοσμίως των δυνατοτήτων των Συριανών τεχνιτών, καθώς και την περαιτέρω ανάδειξη της Σύρου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού.

Σας ευχαριστούμε και θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση και εάν λάβετε με γνώμονα την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες