Σύρος - covid 19: Καθαρά τα αποτελέσματα από τα rapid test

Ολα καθαρά.. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης μετά το πέρας της πρώτης ημέρας των rapid test (έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου) που υποβλήθηκαν πολίτες του Δήμου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και μάλιστα με την γνωστή διαδικασία Drive through (χωρίς ο οδηγός να βγει από το αυτοκίνητο του) ..

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση " Ολοκληρώθηκε σήμερα (20/11) με επιτυχία η πρώτη ημέρα του δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου για τον Covid- 19 από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον χώρο στάθμευσης του Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε διακριτό χώρο με εξοπλισμό του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφαλή λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην περιοχή".

Τι έγινε χθες

@ Να σημειώσουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1250 rapid test και βρέθηκαν 148 κρούσματα (11,8%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 85 άνδρες και 63 γυναίκες. Tα στοιχεία που αφορούν τις περιοχές ελέγχου είναι τα εξής:

Ξάνθη: Στον εξωτερικό χώρο απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου έγιναν 201 έλεγχοι και βρέθηκαν 89 θετικά (44,2%). Πρόκειται για 50 άνδρες και 39 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

Δήμος Τεμπών:  Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχείρησαν στο Δήμο Τεμπών όπου διενεργήθηκαν 100  έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid Ag test) και ανευρέθηκαν 4 κρούσματα (4%). Πρόκειται για 3 άνδρες και μία γυναίκα με μέση ηλικία τα 40 έτη.

Δήμος Κιλελέρ: Στην drive through δειγματοληψία στο Δήμο Κιλελέρ έγιναν 186 rapid test, όπου ανευρέθηκαν 4 θετικά (2,15%). Πρόκειται για 3 άνδρες και μία γυναίκα με μέση ηλικία τα 50 έτη.

Λαμία:  Διενεργήθηκαν 232 rapid test και βρέθηκαν 7 κρούσματα. Πρόκειται για 5 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 53 έτη

Βόλος: Κατά το χθεσινό drive through έλεγχο στο Βόλο, προέκυψαν 44 θετικά στα συνολικά 368 rapid test (11,99%). Πρόκειται για 24 άνδρες και 20 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

Ναύπλιο:  Drive through δειγματοληψία οργανώθηκε στο Ναύπλιο, όπου διενεργήθηκαν 163 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News