Σύρος... "Επέστρεψε η ελπίδα" δια χειρός Σεβασμιωτάτου Δωροθέου

Ναι είναι αλήθεια... Και με κάθε επισημότητα όλα έγιναν... Και μάλιστα υπό την παρουσία των τοπικών αρχών του νησιού, των εργαζομένων και των τοπικών ΜΜΕ, σήμερα το πρωί επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην πολύπαθη επιχείρηση του Νεωρίου. 

Ποιος ήταν αυτός που σήκωσε το διακόπτη; Μα ποιος άλλος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ.κ. Δωρόθεο Β', ο οποίος ήταν καλεσμένος των εργαζομένων, έχοντας στο πλευρό του, τον εκπρόσωπο της Καθολικής εκκλησίας, π. Αντώνη Βουτσίνο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς επίσης και τον Αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, τον δημοτικό σύμβουλο, Απόστολο Ρουσσουνέλο και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά. Κίνηση ενότητας και δείγμα ότι όλοι μαζί οι φορείς της Σύρου θέλουν το καλύτερο για το Νεώριο. Ανέβασε λοιπόν τον διακόπτη ρεύματος, σκορπώντας χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους τους εργαζόμενους.

Στο σύνολο των τοποθετήσεων των αρχών, αλλά και του προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου, Αντώνη Χατζαντώνη, κυριάρχησε το μήνυμα της ελπίδας για την σύντομη επαναλειτουργία της επιχείρησης, η οποία έχει περάσει στην κυριολεξία από τα "σαράντα κύματα", με τους εργαζόμενους να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, αλλά και της αυτοδιοίκησης, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις αντοχές των εργαζομένων, οι οποίοι πίστεψαν και συνεχίζουν να πιστεύουν στην επιχείρηση και οι οποίοι με τις προσπάθειές τους έφεραν σε πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε και τον Πάνο Ξενοκώστα και την Onex, η οποία στους επόμενους μήνες θα δώσει στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους καινούρια προοπτική και νέα δεδομένα.