Σύρος: Η νεροποντή έφερε προβλήματα και η θέση της ΔΕΥΑΣ

Σύρος

Την ώρα που στη Νάξο παρακαλάμε για λίγη βροχή, στην Ερμούπολη της Σύρου οι κάτοικοι ένιωσαν ότι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Βενετία. Οπως διαβάζουμε στη σελίδα Cyclades24.gr " Πολλά προβλήματα δημιούργησε η πρώτη δυνατή βροχή του έτους, με τα φρεάτια να υπερχειλίζουν και το κέντρο της Πόλης να μετατρέπεται σε λίγα λεπτά σε… Bενετία! Τα φρεάτια στην οδό Ερμού, στην παραδοσιακή αγορά αλλά και στην παραλία της Ερμούπολης υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, αλλά και να υπάρχει έντονη δυσοσμία. Επίσης σε λίμνη μετατράπηκε ο πεζόδρομος της οδού Πρωτοπαπαδάκη, με τους επιχειρηματίες να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους!"

Ποια η αντίδραση της ΔΕΥΑ Σύρου; Υπάλληλοι της υπηρεσίας προέβησαν άμεσα σε εργασίες απόφραξης των φρεατίων, στην Ερμούπολη, όπου και διαπιστώθηκε μετατόπιση καπακιών και υπερχείλιση. Και λίγο αργότερα προχώρησαν σε ενημέρωση για τις δράσεις που είχαν γίνει και έγιναν ενόψει της βροχόπτωσης που όλοι περίμεναν ... 

 "Με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα από την πρωινή βροχόπτωση και την συγκέντρωση ομβρίων στις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Ηρώων Πολυτεχνείου, η ΔΕΥΑ Σύρου ενημερώνει τους πολίτες για τα κάτωθι:

@ Στην οδό Πρωτοπαπαδάκη τα όμβρια νερά συμπαρέσυραν από τις άνω συνοικίες φερτά οικοδομικά υλικά (πράσινο χαλίκι της ανακύκλωσης και κοκκινόχωμα) και υπέργεια αλλά και υπόγεια μέσω του αποχετευτικού δικτύου ύδατα, κατέκλυσαν την περιοχή στην συμβολή των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Άνδρου. Αμέσως μετά την ανακοπή της βροχής τα συγκεντρωμένα νερά έφυγαν μέσα από τα φρεάτια και δίκτυα ομβρίων.

@ Στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου το πρόβλημα με την ανύψωση της στάθμης μπροστά από την παλιά αφαλάτωση, οφειλόταν σε φράξιμο από την πλευρά της θάλασσας του αγωγού εκβολής προς αυτήν με καντρόνια κι άλλα επιπλέοντα στο χώρο υλικά κατάντη του ταρσανά. Η ζημιά εντοπίστηκε και επιδιορθώθηκε.

@ Για την απομάκρυνση φερτών υλικών που πιθανόν έχουν εισέλθει στα αποχετευτικά δίκτυα, συνεργείο της ΔΕΥΑΣ με το μισθωμένο όχημα απόφραξης (το ιδιόκτητο όχημα βρίσκεται για επισκευή), προβαίνει σε προληπτικό καθαρισμό στο κέντρο της πόλης.

Η ΔΕΥΑΣ, έγκαιρα είχε φροντίσει για τον καθαρισμό των φρεατίων και εσχαρών των ομβρίων, είναι όμως πρακτικά αδύνατον να επιτηρήσει όλη την έκταση των δικτύων και εγκαταστάσεών της. Επιθυμεί και επιδιώκει την συνεισφορά και την ενημέρωση των συμπολιτών για τυχόν προβλήματα και μένει πάντα πρόθυμη για την αντιμετώπισή τους".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News