Σύρος: Το λιμάνι της Ερμούπολης μετατρέπεται στο ασφαλέστερο των Κυκλάδων

"Αναβαθμίζουμε και θωρακίζουμε, με έργα υποδομών και νέες τεχνολογίες, τις λιμενικές εγκαταστάσεις μας με στόχο το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας και λειτουργίας του λιμένα Ερμούπολης" αυτό αναφέρει ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός μόλις έπεσαν οι υπογραφές που μετατρέπουν το λιμάνι της Ερμούπολης ως ένα από τα ασφαλέστερα στο Νότιο Αιγαίο...

Ο λόγος; "Με την υπογραφή, σήμερα 21/9/2018, της σύμβασης «Προμήθεια & Εγκατάσταση Συστημάτων Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Σύρου», Π/Υ 1.246.846,04 € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 9 μήνες, η Σύρος αποκτά ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια στην ανατολική Μεσόγειο, με πλήρη υποστήριξη του διεθνούς κώδικα ασφαλείας ISPS".

Και η σχετική ανακοίνωση από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου σημεώνει " Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την προμήθεια με τίτλο «Εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων λιμένα Σύρου», που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, συνολικής δαπάνης 1.246.846,04 €.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου.

Καθοριστική για την ένταξη του έργου ήταν η συμβολή του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιου Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού.

Για ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι με ομαδική προσπάθεια και ενωμένες δυνάμεις και συγκεκριμένα του ΔΛΤΣ, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της ΕΥΔ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η Σύρος μπορεί να θέσει υψηλούς στόχους και να τους εκπληρώσει, ώστε να λάβει τη θέση που της αρμόζει και της αξίζει"...