Σύρος: Με λαμπρότητα η τελετή του Αγιασμού των υδάτων

Ο Γιάννης Μακρυθανάσης ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό κατά τον φετινό Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της ηλιόφωτης Ερμούπολης, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών που συμμετείχαν στον πανηγυρικό εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στη Σύρο.

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Αγιασμού στο Ναό, ακολούθησε λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σύρου, και τον ιερό κλήρο.. Ακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, η Πολιτευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών,της αστυνομίας, του Στρατού, του Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αξιωματικοί και στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου… Την πομπή πλαισίωσαν το Λιμενικό Σώμα, η Δημοτική Μουσική Σύρου - Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Άγημα από τη Ναυτική Βάση Σύρου. Η λιτανεία διήλθε δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της πλατείας Κανάρη.

Τιμές στην ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων και καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν τα πλοία Superferry 2 της Golden Star Ferries και το Andros της Fast Ferries τα οποία προσέγγισαν εκείνη την ώρα το λιμάνι της Ερμούπολης. Ο εορτασμός των Θεοφανείων ολοκληρώθηκε με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων, στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη.

Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στους κολυμβητές, οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του, βρέθηκε φέτος και μία γυναίκα.

Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός κατέληξε λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου πραγματοποιήθηκε δεξίωση παρουσία των αρχών του τόπου.

Με φωτογραφίες και πληροφορίες από την ιστοσελίδα της "Κοινής Γνώμης"