Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣύρος: Ρεκόρ επισκεψιμότητας με περισσότερους από 9.500 επισκέπτες

Σύρος: Ρεκόρ επισκεψιμότητας με περισσότερους από 9.500 επισκέπτες

|

Για πρώτη χρονιά αναχώρηση έξι πλοίων τη Δευτέρα του Πάσχα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με προορισμό τον Πειραιά – Ποια είναι η συνολική εικόνα για την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα όσον αφορά την Σύρο 

έο ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναφορικά με την πασχαλινή περίοδο, με τα στοιχεία των αφίξεων κατά το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδος να επιβεβαιώνουν την αρχική αισιόδοξη αίσθηση της άφιξης περισσότερων επισκεπτών στον τόπο, συγκριτικά με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

Περισσότερες από 9.500 αφίξεις επιβατών καταγράφηκαν στη Σύρο μέσω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που είχαν προγραμματιστεί για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο νησί, με τα συγκεκριμένα στοιχεία να εμπνέουν αισιοδοξία και να τεκμηριώνουν πως, το νησί αποτελεί έναν καθιερωμένο Πασχαλινό προορισμό.

Τόσο η εικόνα των προσεγγίσεων των πλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης καθ΄ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, όσο όμως και η εντυπωσιακή εικόνα των σταδιακών αναχωρήσεων των πλοίων τη Δευτέρα του Πάσχα, αποτελούν μία ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για το νησί, που αναδεικνύει πως, όταν η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει την ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη των εταιρειών, τότε ανταποδίδει – με αριθμούς – τις δυνατότητες απόδοσής της.

Συγκεκριμένα, άξιο παρατήρησης αποτελεί το γεγονός ότι το μεγάλο κύμα αναχώρησης επισκεπτών του Πάσχα, καταγράφηκε τη Δευτέρα 9/4/2018 στη Σύρο, οπότε και δρομολογήθηκαν για πρώτη χρονιά έξι πλοία με λιμάνι προορισμού τον Πειραιά, τα οποία κι “έφυγαν” από τη Σύρο, “ασφυκτικά” γεμάτα.

Νέο ρεκόρ το Πάσχα του 2018. Περισσότεροι οι επισκέπτες κατά 500 άτομα

Συγκεκριμένα, τα απολογιστικά στοιχεία της επισκεψιμότητας για τη Σύρο την περίοδο του Πάσχα αποδεικνύουν το σταθερό ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον τόπο, που χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται.

Ειδικότερα, φέτος, από την Κυριακή των Βαΐων ως και το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδος αφίχθησαν στο νησί 9.547 επισκέπτες έναντι 9.036 επισκεπτών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με την αύξηση να μεταφράζεται σε 500 περίπου άτομα. Πιο αναλυτικά για τη φετινή Πασχαλινή περίοδο, από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Σύρου αναχώρησαν 7.220 επιβάτες (921 ΙΧ, 196 δίκυκλα) και από τα νησιά προς την πρωτεύουσα των Κυκλάδων 1.139 επιβάτες (132 ΙΧ, 76 δίκυκλα).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ξεχωριστά και τα στοιχεία των αφίξεων με τα πλοία της Blue Star Ferries το βράδυ του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής των Βαΐων, οπότε και αντιστοίχως μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά προς τη Σύρο συνολικά 1.188 επιβάτες. Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού και της αναφοράς περί ανοδικής πορείας της επισκεψιμότητας την περίοδο του Πάσχα ακολουθούν αναλυτικά και τα στοιχεία των παρελθόντων ετών: Το 2016, 8.007 επισκέπτες και 974 οχήματα, το 2015, 5.218 επισκέπτες και 543 οχήματα, το 2014, 6440 επισκέπτες κι 620 οχήματα και το 2013, 6.287 επισκέπτες όπως επίσης 640 οχήματα.

Αμοιβαίο όφελος από την ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη

Κρίνεται αναγκαίο να τονισθεί ιδιαίτερα, το γεγονός πως η ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη των εταιρειών απέναντι στη Σύρο, με βάση τα στοιχεία, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο την περίοδο του Πάσχα και μάλιστα χρόνο με τον χρόνο, δεδομένο που είναι χρήσιμο για να λειτουργήσει θετικά σαν συμπέρασμα προς πάσα πλευρά και ως προς την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο και όχι μόνον, προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίο όφελος.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα του Πάσχα η Σύρος “γνώρισε” τη σημασία του να μην είναι ακτοπλοϊκά απομονωμένη, αφού δρομολογήθηκαν για πρώτη φορά, έξι διαδοχικές αναχωρήσεις πλοίων με προορισμό τον Πειραιά, με την εικόνα των επιβατών και των οχημάτων να τεκμηριώνει πως η Σύρος ανταποδίδει το όφελος προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, όταν απολαμβάνει την τακτική σύνδεσή της με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, αφού τα πλοία αναχώρησαν “γεμάτα”. Ειδικότερα, τα πλοία που εξυπηρέτησαν το επιβατικό κοινό από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων προς το λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα (9/4) είχαν ως ακολούθως: Nissos Samos (15.55), Blue Star Paros (16.00), Superfast XII (17.00), Champion Jet (19.00), Highspeed 4 (19.30) και Nissos Mykonos 20.00.

Επιπλέον, το νησί της Σύρου πρέπει να σημειωθεί πως θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του, παρομοίως και την Τρίτη του Πάσχα (10/4), μετά από τη δρομολόγηση τεσσάρων πλοίων με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια έχουν ως εξής: Blue Star Paros (16.00), Blue Star 1 (16.10), Nissos Rodos (16.45) και Chapmion Jet 1 (19.00).

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Κοινή Γνώμη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες