Σύρος: τραυματισμός από κροτίδες

Η Μεγάλη Εβδομάδα δυστυχώς βάφεται με αίμα… Είτε μιλάμε για ατυχήματα που έχουν σχέση με τις μετακινήσεις των πολιτών προς προορισμούς όπου θέλουν να περάσουν το Άγιο Πάσχα, είτε μιλάμε για ατυχήματα που έχουν σχέση με κατοχή και χρήση ειδών πυροτεχνίας. Οι γνωστές σε όλους μας κροτίδες ή βεγγαλικά ή φωτοβολίδες και άλλα …

Στη Σύρο είχαμε τη Μεγάλη Παρασκευή ατύχημα 16χρονου (στο αριστερό χέρι) από χρήση κροτίδας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα. Την ίδια ώρα συνελήφθησαν οι γονείς  δύο ανήλικων παιδιών που είχαν προμηθεύσει τον άτυχο νεαρό με τις κροτίδες. Και οι γονείς κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων… Το συμβάν έγινε σε χωριό έξω από την Ερμούπολη και οι τέσσερις συλληφθέντες πέρασαν από το γραφείο του Εισαγγελέα…

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων

"Συνελήφθησαν σήμερα (29.04.2016) στη Σύρο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, δυο 16χρονοι ημεδαποί και οι μητέρες τους, ηλικίας 50 και 47 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας – κατοχής – διάθεσης ειδών πυροτεχνίας και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Ειδικότερα, σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές, από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, για σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου από κροτίδα.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, σε χωριό της Σύρου 16χρονος ημεδαπός στην προσπάθεια του να πυροδοτήσει αυτοσχέδια κροτίδα, αυτή εξαγάγει με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά στο αριστερό του χέρι.

Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Σύρου και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής., για περαιτέρω νοσηλεία. Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, την αυτοσχέδια κροτίδα είχαν κατασκευάσει οι δυο 16χρονοι κατηγορούμενοι και ο ένας από αυτούς την διέθεσε στον τραυματισθέντα. Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες όλων εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν και καταχέστηκαν συνολικά -775- τυποποιημένες κροτίδες και βεγγαλικά. Τα εν λόγω ειδή πυροτεχνίας είχαν προμηθευτεί μέσω διαδικτύου οι δυο κατηγορούμενες μητέρες των ανηλίκων. Οι συλληφθέντες ανήλικοι και οι γονείς τους, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου".