Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του "Νήσος Ρόδος"

Καλοκαίρι… και η ταλαιπωρία των επιβατών μπαίνει στο πρόγραμμα με προβλήματα που παρουσιάζουν τα πλοία ακόμη και τα πιο καινούργια στις γραμμές του Αιγαίου. Και το τελευταίο 24ωρο, οι περίπου 2000 επιβάτες του «Νήσος Ρόδος» βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία όταν ενημερώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας κι ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Κύθνου προς Πάρο (στο δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Πάτμος - Αγ. Κήρυκος – Βαθύ – Χίος – Μυτιλήνη - Λήμνος και Καβάλα) ότι έμεινε από μία μηχανή…

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά με 2014 επιβάτες, 372 ΙΧ οχήματα και 91 δίκυκλα, κατέπλευσε περίπου στις 11.00 το βράδυ στο λιμάνι της Πάρου (αντί στις 18:30), προκειμένου να γίνει επιδιόρθωση της βλάβης και αφού ελέγχθηκε από τον παρακολουθούνται νηογνώμονα αναχώρησε στη συνέχεια για τον προορισμό του. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο τα ανταλλακτικά που χρειάζονταν ώστε να γίνει επισκευή της ζημιάς κάτι που έγινε τελικά με σημαντική καθυστέρηση..

Το «Νήσος Ρόδος» αναχώρησε από τη Πάρο μετά τις 2.30 το πρωί για τη Νάξο, οι περίπου 200 επιβάτες που περίμεναν στο λιμάνι του νησιού είχαν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία ώστε να μην περιμένουν στο λιμάνι και στις 3 το πρωί έγινε αγώνας δρόμου από τα μέλη του πρακτορείου Naxos Tours ώστε να μην χάσει κανείς το πλοίο για την Βόρεια Ελλάδα.

Όμως, έγινε γνωστό ότι ο τελικός προορισμός του πλοίου θα είναι το Βαθύ Σάμου και όχι το λιμάνι της Καβάλας με το «Νήσος Μύκονος» να αναλαμβάνει τη συνέχεια του δρομολογίου σήμερα το απόγευμα…

Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα Protothema.gr υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες από τους επιβάτες αλλά στη Νάξο η προσπάθεια που έγινε από το αρμόδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο ώστε όλοι όσοι ήταν να ταξιδέψουν με το εν λόγω πλοίο να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση.

Επίσης όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έγινε καταγγελία για υπεράριθμους επιβάτες, αρκετοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά, ζητώντας αποζημίωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Μετά από καταμέτρηση από το λιμενικό, αλλά και όσα έλεγαν οι υπεύθυνοι του πλοίου τα άτομα που επέβαιναν ήταν οριακά στον επιτρεπόμενο αριθμό. Η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα δώσει ως αποζημίωση ένα ολόκληρο εισιτήριο σε όσους ταλαιπωρήθηκαν.

Σημειώνεται, ότι βλάβη είχε εμφανίσει το ίδιο πλοίο, στην αριστερή κύρια μηχανή του και στις 23 Ιουλίου. Τότε, είχε ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Αφού η βλάβη είχε αποκατασταθεί είχε δοθεί άδεια απόπλου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News