Θάσος: Σε εξέλιξη από τη νύχτα μεγάλη φωτιά - Εκκένωση για τα Κοίνυρα

Θάσος

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Θάσου, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες από το βράδυ της Τετάρτης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο πάνω στο βουνό, σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη, λίγο μετά τη δύση του ήλιου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα. Καθώς στο νησί βρίσκονται μόνιμα σταθευμένες λίγες πυροσβεστικές δυνάμεις, το μέτωπο που έκαιγε παρθένα έκταση με πεύκα άρχισε να μεγαλώνει συνεχώς.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν οι κάτοκοι της περιοχής Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

Το μέτωπο δεν είναι κοντά στον οικισμό Σκάλα, ενώ οι κατασκηνώσεις της Ποταμιάς που βρίσκονται και αυτές στην περιοχή δεν λειτουργούν.

Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πλέον, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαινόταν όλη τη νύχτα είναι ισχυρότατη. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα.

Επιπλέον, στο νησί μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας:

# από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα
# από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση, με το πρώτο φως του ήλιου κινητοποιήθηκαν 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες – oι οποίοι επωμίστηκαν το κύριο βάρος της κατάσβεσης κατά τη νύχτα -, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Yπήρξαν πληροφορίες ότι δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφριά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι δύο εθελοντές τραυματίστηκαν στα πόδια από πτώση δέντρου και μετέβησαν στο κέντρο υγείας του Πρίνου. Eυτυχώς, είναι καλά στην υγεία τους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News