θεοφάνεια: πρώτη φορά ο Σεβασμιότατος Παροναξίας στην Αντίπαρο

Τις ημέρες των εορτών η Πάρος και Αντίπαρος είχαν την τιμητική τους με τη παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κου Καλλινίκου να δίνει το παρών στις λαμπρές εκδηλώσεις και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν… Κορύφωση, η απόφαση του Σεβασμιότατου να μεταβεί για πρώτη φορά στην Αντίπαρο ώστε να πραγματοποιήσει εκεί την Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων κάτι που δεν είχε προηγούμενο έως σήμερα από Ιεράρχη της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κος Καλλίνικος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιπάρου. Προ της Απολύσεως τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με την παρουσία του Δημάρχου Αντιπάρου κ. Αναστασίου Φαρούπου καθώς και των λοιπών τοπικών Αρχών.

Και βέβαια όλοι περίμεναν με αγωνία τη στιγμή που θα ξεκινούσε η λιτανευτική πομπή προς το κεντρικό λιμάνι ώστε να πραγματοποιηθεί η τελετή του Αγιασμού με την ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα. Και αρκετοί ήταν αυτοί που τηρώντας το έθιμο αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και έπεσαν στα νερά της θάλασσας για να «πιάσουν» τον Τίμιο Σταυρό. Και τον ανέσυρε από τα ύδατα ο Δημήτριος Πατέλης, στον οποίο ο Σεβασμιότατος προσέφερε χρυσό Σταυρό. Στους υπόλοιπους νέους που έπεσαν στην θάλασσα προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Εκδηλώσεις

Να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιότατος είναι στην Πάρο από το πρωί της περασμένης Τετάρτης όπου έλαβε μέρος σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις… Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τις οικογένειες των Ιερέων της Πάρου και Αντιπάρου. Στην εκδήλωση μίλησε ο Αρχιδιάκονος π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος απηύθυνε σύντομο εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές στις Ιερατικές οικογένειες και ιδιαίτερα στα παιδιά, καθώς και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας π. Αλέξανδρος Μοστράτος.  Ακολούθως είχαμε την ευλογία και την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας, τα κομμάτια της οποίας ο Σεβασμιότατος μοίρασε στους παρευρισκομένους διανέμοντας συγχρόνως δώρα σε όλα τα παιδιά και τα εγγόνια των Ιερέων. Και η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση εορταστικού τραπεζιού στο χώρο του Γηροκομείου…

Και το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποφοίτων των Λυκείων της νήσου Πάρου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απεύθυνε ομιλία προς τους νέους και τους γονείς τους ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος και σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος. Και την φετινή χρονιά υπήρχε μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και συγγενών προς τους οποίους παρετέθη λιτή δεξίωση.

Με πληροφορίες (πηγή και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της i-m-paronaxias.gr)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News