Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Κρήτη: Στις 26 Ιουνίου το πρώτο δρομολόγιο με το Aqua Blue

Ο κύβος ερρίφθη… Και επίσημα πλέον το “Aqua Blue” έλαβε το χρίσμα για να αναλάβει μία από τις πιο σημαντικές δρομολογήσεις των τελευταίων ετών όσον αφορά την διαμόρφωση του νέου ακτοπλοϊκού χάρτη της Ελλάδας. Πριν από μερικές ημέρες στον Σαρωνικό το «Aqua Blue», το επιβατικό πλοίο με την βαριά κληρονομία έκανε δοκιμαστικό… Και όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Arxipelagos.com (κείμενο – φωτογραφίες Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος) «κατά τη διάρκεια του οποίου έπιασε μέγιστη ταχύτητα 19,5 κόμβους και στα χειριστήρια του πλοίου της SEAJETS, βρίσκονταν ένας «Καπετάνιος – Θρύλος» της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, ο Cpt Γεράσιμος Γιακουμίδης, ο γνωστός μας «Jerry» του πάλαι ποτέ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» της δεκαετίας του ’90!!!»

Και τώρα έχουμε την επισημοποίηση της …σχέσης ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη – Κρήτη με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά των Κυκλάδων.. Την περασμένη Πέμπτη (15/06) είχαμε την ολοκλήρωση του ελέγχου των προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και όπως ήταν λογικό βγήκε … λευκός καπνός. Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό, το δρομολόγιο έχει επιδότηση μόνο για ένα μέρος του, συνολικού ύψους 49.300 ευρώ, ενώ η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι από τις 18 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Και σήμερα, είχαμε την αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου να αποκαλύπτει και την ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων καθότι αρχικά είχαν μιλήσει για 21η Ιουνίου, στη συνέχεια πήγαμε αρχές Ιουλίου, αλλά τελικά θα πάμε 26 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη. Τι δήλωσε η Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα εμπόδια; «Η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, σπάει. Μετά τα δρομολόγια για Σποράδες των ταχύπλοων Super Speed και Super Cat της Golden Star Ferries, από τις 26 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, το ιστορικό αξιόπλοο "Aqua Blue" της εταιρείας SeaJets, επιστρέφοντας πλήρες ανανεωμένο στη Θάλασσα του Αιγαίου, ολοκληρώνει την ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη».

Πρόσθεσε μάλιστα αποκαλύπτοντας και τον επόμενο στόχο..  «Η Μητροπολιτική Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης, δώσανε αέρα στα πανιά μιας ξεχασμένης ακτοπλοϊκής γραμμής, την οποία επιζητούσαν οι προαναφερόμενοι προορισμοί. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αναλάβαμε μια δύσκολη πρωτοβουλία-πρόκληση, που στόχο είχε να προσθέσουμε νέα όπλα στην τουριστική φαρέτρα της Θεσσαλονίκης, ικανοποιώντας τις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες των τουριστών, των κατοίκων και επισκεπτών της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων προσπαθειών μας, συναντήθηκα με φορείς που μοιραζόμασταν τις ίδιες αγωνίες και σκέψεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας, με αποτέλεσμα την έναρξη των δρομολογίων. Νέος στόχος μας αποτελεί η συνέχιση τους και το χειμώνα».

Καταλήγει δε λέγοντας «Καλωσορίζουμε το Aqua Blue στη Θεσσαλονίκη και ευχόμαστε καλοτάξιδα τα δρομολόγιά του!».  Όπως και να έχει σε πρώτη φάση θα έχουμε δύο δρομολόγια την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) το πλοίο θα καλύπτει τη διαδρομή σε κάτι περισσότερο από 18 ώρες και θα ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Ηράκλειο με ενδιάμεσους σταθμούς: Σκιάθος -  Άνδρος – Σύρος – Τήνος -  Μύκονος – Πάρος – Νάξος -  Σαντορίνη. Και κάθε Δευτέρα το Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο.