Θωρηκτό "Αβέρωφ": Μέλος πληρώματος έσωσε άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα

Το Θωρηκτό «Αβέρωφ» ακόμη και σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά τον παροπλισμό του προσφέρει στην ελληνική κοινωνία… Όχι μόνο ως μουσείο. Τι θέλουμε να πούμε; Ότι σήμερα τα ξημερώματα ένας 25χρονος άνδρας, κινεζικής καταγωγής, έπεσε στη θάλασσα του Θερμαϊκού από την Α’ προβλήτα του λιμανιού. Άμεσα για τη διάσωσή του έσπευσε μέλος του πληρώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ» που είναι στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος βοήθησε τον άνδρα να βγει από τη θάλασσα. Μόλις έφτασαν στελέχη του λιμενικού στην περιοχή, ο 25χρονος άνδρας είχε διασωθεί και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Για τις συνθήκες του συμβάντος διενεργείται προανάκριση από το κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Παράταση παραμονής… 
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου η παραμονή του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτό, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και μαθητών να το επισκεφθούν, ικανοποιώντας έτσι σχετικά αιτήματα των αρχών της Β. Ελλάδας.
Οι ώρες επισκεπτηρίου έχουν ως εξής.
Τρίτη έως Παρασκευή
Από 09:00-13:15: θα είναι ανοικτό για ομάδες μαθητών σχολείων και το κοινό.
Από 13:15-15:00: κλειστό και
Από 15:00 - 17:30: ανοικτό για το κοινό
Σάββατο, Κυριακή και αργίες
Από 09:00 - 13:15: ανοικτό για το κοινό
Από 13:15 - 15:00: κλειστό και
Από 15:00 - 17:30: ανοικτό για το κοινό
Κάθε Δευτέρα δεν θα γίνονται επισκέψεις
Κρατήσεις γίνονται για σχολεία και συλλόγους μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2310593184-2310593185 από 09:00 έως 13:00.
Μεμονωμένα άτομα και οικογένειες δεν χρειάζονται ραντεβού και μπορούν να έρθουν στις ώρες επισκεπτηρίου.
Το θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα δέχεται επισκέψεις από σχολεία, συλλόγους και μεμονωμένα άτομα, μέχρι και την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου.
To Σαββάτο, 2 και την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα είναι ανοιχτό μόνο για το κοινό.

Από την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, έως και τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» δεν θα δέχεται επισκέψεις.
Υπενθυμίζεται ότι η ξενάγηση σχολείων και κοινού γίνεται σε ομάδες των 40 ατόμων.