Τήνος - covid 19: Εντός Μαϊου θα γίνει ο γενικός εμβολιασμός

Ηταν η 12η Μαρτίου όταν ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος είχε στείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια όπου ζητούσε "Με στόχο μας το ασφαλές και επιτυχημένο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς και την προστασία της δημόσιας υγείας ζητούμε τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού του νησιού μας".

Μερικές ημέρες αργότερα, ο κος Σιώτος από το ίδιο βήμα, είχε ζητήσει από τους επισκέπτες να προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού και να κάνουν (δωρεάν) rapid tests.. "Η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας περνάει κυρίως μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε όσοι αγαπάμε τον τόπο μας, το συντομότερο δυνατό από την άφιξή μας στο νησί να κάνουμε δωρεάν rapid test στο Κέντρο Υγείας. Μία πράξη ευθύνης και το κυριότερο, σεβασμού στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας".

Κινήσεις που αποδίδουν... Η Τήνος έχει εννέα κρούσματα τον Απρίλιο - από τα χαμηλότερα στις Κυκλάδες - και ετοιμάζεται πλέον για τον μαζικό εμβολιασμό (από 18 έως 59 ετών) όπως μας ενημερώνει με ανοιχτή του επιστολή ο Δήμος Τήνου... Τι αναφέρει; 

"Με πολλή χαρά ενημερώνω ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον προγραμματισμό μαζικού εμβολιασμού μονίμων κατοίκων του νησιού μας πάνω από 18 ετών. Συγκεκριμένα και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός εντός του Μαίου. Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τις συντονισμένες προσπάθειές μας να ζητήσουμε μέσω παρεμβάσεων, συναντήσεων και επιστολών προς τις αρμόδιες αρχές να εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός μας πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συμμετέχουν στον εμβολιασμό έτσι ώστε να θωρακίσουμε την προσωπική και τη δημόσια υγεία και να αποστείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επισκέπτες μας, ότι η Τήνος είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους Υπουργους Υγείας, Ναυτιλίας, Τουρισμού και κυρίως τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που έδειξαν απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ 18-60 ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ Με πολλή χαρά ενημερώνω ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Σιώτος στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News