Τήνος: Εντονη διαμαρτυρία από τον ...αποκλεισμό λόγω Blue Star 2

Ανακοινώθηκε χθες από την Blue Star Ferries οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των πλοίων έως τις 2 Δεκεμβρίου λόγω της ανάγκης των πλοίων να τεθούν σε ακινησία μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Και με τις καραμπόλες που έγιναν (σ.σ. έχουμε και τον έκτακτο δεξαμενισμό του Blue Star Naxos), στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος, μπήκε το Blue Star 2 που όμως δεν περιλαμβάνει την Τήνο. Ο λόγος; Το γεγονός ότι λόγω όγκου δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι. Και το πρόγραμμα είναι: καθημερινά από ΠΕΙΡΑΙΑ 07:30 για ΣΥΡΟ (11:15-11:30), ΜΥΚΟΝΟ 12:15 και επιστροφή από ΜΥΚΟΝΟ 14:45 για ΣΥΡΟ (15:30-16:00), ΠΕΙΡΑΙΑ 19:45.... 

Και ήταν λογικό ότι θα είχαμε αντιδράσεις. Και μάλιστα από τα πιο ... επίσημα χείλη, αυτά του δημάρχου Γιάννη Σιώτου, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Ναυτιλίας όπου αναφέρει την ζωτικής σημασίας διασύνδεση της Τήνου με τη Σύρο. Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Με την παρούσα θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια εμού αλλά και όλων των κατοίκων της Τήνου, μετά από την απόφαση της Blue Star, να διακόψει έκτακτα την διασύνδεση της Τήνου με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και αυτό της Σύρου έως και την 2η Δεκεμβρίου.
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε αυτή την εξέλιξη που έχει ως συνέπεια την όξυνση των προβλημάτων μετακίνησης των κατοίκων κατά την χειμερινή περίοδο για ακόμα μια φορά.
Θέλουμε να τονίσουμε την ζωτικής σημασίας διασύνδεση με το λιμάνι της Ερμούπολης των κατοίκων μας λόγω της απαραίτητης μετακίνησης στο νησί για την εξυπηρέτηση από υπηρεσίες αλλά και για το νοσοκομείο, καθιστώντας επιβεβλημένη την μετακίνηση ασθενών και πολιτών σε καθημερινή βάση.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η εν λόγω απόφαση της εταιρείας ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην διασύνδεση του νησιού τόσο με τον Πειραιά όσο και με την Σύρο.
Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας, ενσκήπτοντας σοβαρά στο πρόβλημα αυτό, είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία".

Φωτογραφία από προσέγγιση του Blue Star Patmos στο λιμάνι της Τήνου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News