Τήνος - Επιτροπή Διαχείριση Κρίσης: "Οι εμπλεκόμενοι με εργοτάξια να τεθούν σε καραντίνα"

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Συντονιστική της Δημοτικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του δήμου Τήνου με τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας (Λιμεναρχείου – Αστυνομίας-Πυροσβεστικής), την Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Τήνου, τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αναφορικά με την αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊού, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στην Μύκονο.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου και υπάρχει άλλωστε και η ανάρτηση του δημάρχου στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media που ενημερώνει για τις εξελίξεις... 

Κατά την σύσκεψη οι φορείς της Τήνου αντάλλαξαν απόψεις και επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του Κέντρου Υγείας να εφαρμόσει τις οδηγίες, καθώς και η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας.

Παράλληλα με δεδομένο ότι πολλοί που εργάζονται σε οικοδομικές εργασίες σε περιοχες που υπάρχουν κρούσματα επιστρέφουν στην Τήνο, απευθύνεται έκκληση στους δημότες Τήνου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να προχωρήσουν σε εθελούσιο κατ’ οίκο περιορισμό για 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή απόφαση Πολιτικής Προστασίας ανεστάλησαν οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο, μετά την εμφάνιση κρούσματος στο "νησί των ανέμων" ενώ σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει σχέση της 69χρονης με τα εργοτάξια καθότι μέλη του στενού οικογενειακού της κύκλου εργάζονται σ' αυτά .