Τήνος: Παρουσία Μητσοτάκη η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού (φωτό)

«Αυτή τη λαμπρή μέρα σήμερα εδώ από την Τήνο, αυτόν τον τόσο σημαντικό τόπο για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά. 
Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπαίνουμε στο 2018.

Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες, αλλά και πίστη. Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας. Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο όπου και βρίσκεκαι από χθες για να γιορτάσει σήμερα την Εορτή των Θεοφανείων και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού… 

Εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν υπό τέλειες καιρικές συνθήκες σε αντίθεση με το κλίμα των προηγούμενων ημερών και με τη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού να γίνεται στο λιμάνι της Τήνου… 

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η Θεία Δοξολογία και η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης, ακολούθησε η λιτανευτική πομπή με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δημάρχου Τήνου κου Ιωάννη  Σιώτη, του Επάρχου Τήνου Ιωάννη Γιαγιά, πολιτευτών (Γ. Βακόνδιος, Γ. Χριστόπουλος, Φιλ. Φόρτωμας) της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες, της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, του χορού των ιεροψαλτών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Και τον Τίμιο Σταυρό μετά από … μάχη ανέσυρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ιωάννης Κρεμόνας

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα tinostoday.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News