Τήνος: Σε ύφεση η φωτιά, το "ευχαριστώ" του Δημάρχου

Τήνος

"Η φωτιά είναι, ευτυχώς, σε ύφεση Εμείς, όμως, παραμένουμε σε ετοιμότητα.

Ευχαριστώ την Πολιτική Προστασία για την άμεση κινητοποίηση και ειδικά τον Γ.Γ. - Αντιστρατηγο Π.Σ. ε.α κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου για την μίσθωση του Superferry και την αποστολή πυροσβεστικων οχημάτων και πυροσβεστων (αυτονόητα, ευχαριστώ και τους Αφούς Στεφάνου που ανταποκριθηκαν άμεσα στο αίτημα μου). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Περιφερειαρχη, Αντιπεριφερειαρχη Κυκλάδων και Επαρχο) που από τη πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας και συντόνισε την άμεση αποστολή οχημάτων και πυροσβεστων από Σύρο και Άνδρο.

Φυσικά, κατά βάση ευχαριστώ το Πυροσβεστικο Κλιμάκιο Τήνου για την σκληρή δουλειά και υπερπροσπαθεια, την Υπηρεσία Ύδρευσης και το Α.Τ. Τήνου για την ταχύτατη ανταπόκριση και τους συμπολίτες μου για την ψύχραιμη αντιμετώπιση και βοήθεια τους".

 

Με τη δήλωσή του αυτή ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, έδωσε το στίγμα της χθεσινής βραδιάς που έμοιαζε κάτι από κόλαση του Δάντη λόγω και της σφοδρότητας των ανέμων που επικρατούσαν στη περιοχή...  Ομως, η αυτοπάρνηση των ανδρών της Πυροσβεστικής, των εθελοντών, των απλών ανθρώπων έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε η φωτιά που απείλεισε ακόμη και χωριά στην πανέμορφη Τήνο να τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες... 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έλεγχος και επιπλέον προστασία.. Στο σημείο επιχειρούν μέχρι και αυτή τη στιγμή ισχυρές δυνάμεις που ήρθαν και από την Αττική, Ανδρο και Σύρο.. 

Λίγη ώρα αργότερα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, είχε γίνει εισήγηση από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση των οικισμών Λυχναφτιά και της Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έφθασε κοντά σε οικισμούς, χωρίς, ωστόσο, οι φλόγες να απειλήσουν σπίτια.

Συγκεκριμένα, από την Αττική μετέβησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ, καθώς επίσης από την Άνδρο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και από τη Σύρο άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News