Τήνος - Σιώτος: "Εμείς καθαρίζουμε έξω, εσείς μένετε σπίτι"

Ολοι οι νησιωτικοί δήμοι στέλνουν μηνύματα παραμονής των δημοτών στα σπίτια τους και κυρίως με τήρηση όσων προβλέπονται... Ενας από τους πιο δυναμικούς δήμους, είναι αυτός της Τήνου με τον Δήμαρχο Γιάννη Σιώτο μέσα από την προσωπική του σελίδα στα social media να ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.. Σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε απολύμανση εξωτερικών και δημόσιων χώρων... Με τον κο Σιώτο να αναφέρει " Ο Δήμος μας είναι και θα είναι στη πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη. Εσείς πρέπει, όμως, να μείνετε σπίτι. Θα κερδίσουμε, μένουμε σπίτι"  Και να σημειώσουμε ότι τoν συντονισμό των εργασιών είχε ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, κος Ζαχαρίας Γιαννησόπουλος 

Δύο ημέρες νωρίτερα, είχε ενημερώσει για την επικείμενη απαλλαγή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων αναφέροντας "Απαλλαγή των τοπικών επιχειρήσεων από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικο τέλος καθαριότητας & φωτισμού. Η απαλλαγή θα ισχύει για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ που συμμεριστηκαν τους προβληματισμούς - προτάσεις μας". 

Και τέλος για το ζήτημα καταβολής δόσεων είχαμε επίσημη ανακοίνωση όπου "  Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας καταβολής οφειλών, παράτασης της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρύθμισης ή τμηματικής διευκόλυνσης καταβολής οφειλών, καθώς και η αναστολή καταβολής χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση (Δ.Ο.Υ.) για επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την εμφάνιση και τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19. Κάθε σχετική λεπτομέρεια θα καθορισθεί αναλυτικότερα στο προσεχές διάστημα με Απόφαση το Υπουργού Οικονομικών.

Με την με αριθμό πρωτοκόλλου 18200/13-03-2020 εγκύκλιό του (υπ’ αριθμ.10), το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι το περιεχόμενο της ανωτέρω Απόφασης θα χωρεί αναλογικής εφαρμογής και για τις οφειλές των πληγεισών επιχειρήσεων προς τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Ο Δήμος μας  θα ενημερώσει αναλυτικότερα τους ενδιαφερόμενους πολίτες με νεώτερη ανακοίνωσή του, μετά την έκδοση της σχετικής Υπουργικής απόφασης". 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tinostoday.gr