Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤον σκότωσε ο φίλος του

Τον σκότωσε ο φίλος του

|

Σοκ στην μικρή κοινωνία της Θεσσαλονίκης: Ο φίλος του 14χρονου είναι ο δολοφόνος του – Το ομολόγησε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αιτία ήταν τα υποτιμητικά σχόλια που άκουγε 

 

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης (την Κυριακή 12 Ιουνίου) όπου ένα 14χρονο παιδί βρέθηκε με κομμένη την καρωτίδα, είναι ο συνομήλικος φίλος του. Το έγκλημα εξιχνιάστηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο νεαρός φίλος και συμμαθητής του άτυχου 14χρονου, που τον συνόδευσε κατά την αποχώρηση του από το δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, παραδέχτηκε στις αρχές ότι διέπραξε το στυγερό έγκλημα.

Ο νεαρός δεν άντεξε την πίεση των ερωτήσεων των αστυνομικών και υπέπεσε σε αντιφάσεις δίνοντας στις αρχές σαφείς ενδείξεις για την αλήθεια πίσω από το φόνο. Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του, ενώ προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του εγκλήματος. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι προχώρησε στην πράξη αυτή γιατί ο συμμαθητής του του μιλούσε απαξιωτικά προς το πρόσωπό του… Επίσης, υπάρχει η πληροφορία ότι το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι) το είχε πάρει από το σπίτι του. Εξακολουθεί να παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς προσήχθη για εξέταση.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή έβλεπαν «ερασιτέχνη» πίσω το έγκλημα ενώ η σορός του 14χρονου βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του φίλου του, του προσώπου δηλαδή που παραδέχτηκε ότι τον σκότωσε. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε και από τους ειδικούς της Ασφάλειας ότι εκείνος είναι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος.

Αρχικά, ο 14χρονος φίλος του θύματος είχε καταθέσει: «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου, αποχαιρέτησα τον Τ… Από εκείνη την στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο». 

Τα στοιχεία που μαρτυρούσαν ερασιτεχνισμό

Το πρώτο στοιχείο που  έκανε τις αρχές να μιλούν για «ερασιτεχνισμό» είναι το γεγονός ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος δεν προσπάθησε καν να εξαφανίσει το μαχαίρι με το οποίο επέφερε τα θανάσιμα τραύματα στο θύμα, ενώ το άφησε και κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα κάτι που δείχνει πως ήταν σε κατάσταση πανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο οι αρχές έχουν μεταφέρει στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα και DNA. Επιπλέον, στα νύχια του άτυχου 14χρονου βρέθηκε ξένο γενετικό υλικό που αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη, και αποδεικνύει ότι το θύμα είχε παλέψει για τη ζωή του.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της Θεσσαλονίκης έχουν στη διάθεσή τους και το υλικό μιας κάμερας κλειστού κυκλώματος, η οποία είναι τοποθετημένη σε σπίτι από το οποίο πέρασε ο 14χρονος.

Το χρονικό

Ο 14χρονος νεαρός χθες βράδυ ήταν με την παρέα του σε εκδήλωση που έγινε στο αναψυκτήριο Γέφυρας και μετά το τέλος της έφυγε μαζί με τους φίλους του με τους οποίους χωρίστηκε γύρω στις 12 το βράδυ. Έκτοτε άρχισαν να αγνοούνται τα ίχνη του αγοριού καθώς δεν έφτασε ποτέ σπίτι του με τους τους γονείς του να αγωνιούν. Το μυστήριο λύθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 10:30 όταν κάτοικος του χωριού που μένει κοντά στο Γυμναστήριο ανακάλυψε τη σορό του νεαρού.

Το θύμα αντιστάθηκε

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα βρέθηκε μαχαιρωμένο με δύο μαχαιριές στο λαιμό, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι αντιστάθηκε. Στο σημείο που βρέθηκε η σορός του εντοπίστηκε και το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιημένο όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Σήμερα και ώρα 10:30, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, 14χρονος.

Σύμφωνα με αυτοψία κας. Ιατροδικαστή, ο ανήλικος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τι βλέπει ο ιατροδιαστής

Για ανθρωποκτονία έκανε λόγο ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 14χρονο στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Στο λαιμό του παιδιού υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του χωριού

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.

Πηγή: iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα