βιοπαλαιστής στη Σύρο παρέδωσε τσάντα με 3.450 ευρώ

Ένα φωτεινό παράδειγμα τιμιότητας αποτελεί ένας βιοπαλαιστής που βρήκε μια τσάντα με 3.450 ευρώ.

Είναι μεροκαματιάρης που Χειμώνα-Καλοκαίρι παλεύει είτε έχει κρύο είτε ζέστη πουλώντας ψημένο Καλαμπόκι και ζεστά κάστανα!

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βέργος πριν από λίγες ημέρες βρήκε στο παρκινγκ στο Νησάκι πάνω σ’ ένα παγκάκι , μια τσάντα την οποία όταν άνοιξε, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ήταν γεμάτη χρήματα. Εκτός από τα 3.450 ευρώ, είχε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με κάρτες.

Ωστόσο, δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο, να τα κρατήσει, περιμένοντας μήπως ο κάτοχος της τσάντας επιστρέψει στο σημείο και την αναζητήσει.

Ο κ. Βέργος περίμενε για λίγα λεπτά στο σημείο, τελικά πήρε τον δρόμο  για να πάει στο αστυνομικό τμήμα ωστόσο λίγα μέτρα πιο κάτω εμφανίστηκε κάποιος κύριος που ισχυριζόταν ότι ήταν δική του. Τελικά ο κ. Βέργος του ζήτησε να καλέσει στο τηλέφωνο που είχε η τσάντα, προκειμένου να τον πείσει.

Μια πράξη αλτρουισμού, με τον κ Βέργο να μην δέχεται ούτε καν τα εύρετρα.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε με τη σειρά μας τα συγχαρητήρια μας στον κ. Βέργο, ο  οποίος με την πράξη του αυτή θυμίζει σε όλους μας ότι σημαντικότερο όλων είναι η τιμή μας, ο ανθρωπισμός και το καθήκον κι όχι τα χρήματα.

Αυτές οι πράξεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ελπίδα για το αύριο της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν μερικά χρόνια, είχε βρει στον δρόμο και ένα πορτοφόλι που περιείχε 700 ευρώ, το οποίο και επέστρεψε στην φοιτήτρια που το είχε χάσει.    

Πηγή: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News