Ξεκινάει η τελευταία δόση δολωματικών ψεκασμών

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία όσον αφορά τη συγκομιδή των ελαιόδεντρων και από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί από αύριο (29/09) και για έξι μέρες η 4η δόση του δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της Ελιάς… Και παράλληλα γίνεται γνωστό ότι μετά το πέρας δύο εβδομάδων (στα τέλη Οκτωβρίου) θα μπορούν οι παραγωγοί να προχωρήσουν στην έναρξη συγκομιδής του ελαιόκαρπου…

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου με τίτλο «Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας» αναφέρει τα εξής:  

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από την 29 Σεπτεμβρίου 2016, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 ημέρες και ολοκληρώνονται στις 6 Οκτωβρίου 2016, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαριώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Επίσης, η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά την 21 Οκτωβρίου 2016  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών ψεκασμών). 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361453.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News